Missatges globals per una tempesta en un vas d’aigua

Una piulada d’Albert Gomà, un dels vuit fundadors de Concòrdia, provoca un malentès que s'aclareix ràpidament

Albert Gomà. ARXIU

La publicació a les xarxes socials d'una piulada d'Albert Gomà ha provocat un malentès ja que s'ha interpretat com una crítica a Concòrdia quan realment es referia a "missatge globals, que no van dirigits a ningú. Parlo de la política en global, aquí i al món".  Gomà va ser un dels vuits fundadors de Concòrdia i, en un primer moment, el tuit s'havia interpretat com una crítica a la manera de fer del partit.

Albert Gomà va deixar el partit el 25 de novembre, després de l'assemblea, per centrar-se en la seva tasca professional ja que coincidia amb un període de fires. El lauredià considera convenient "iniciar un periode de reflexió personal i de dedicació a les meves activitats professionals". Gomà és un dels promotors de l'empresa Vital Pirineus que comercialitza productes fets amb la llana de ramats de l'Alt Urgell i Andorra. L'objectiu és fer possible la pervivència d'una activitat que actualment està en perill d'extinció en algunes valls pirinenques. Entre els productes que comercialitzen hi ha tapaboques, mantes i camises de dormir. Després de l'inici, ara vol ampliar l'empresa.

La seva inquietud per la manera de promocionar el territori el va fer decidir a tirar endavant aquesta empresa l'any 2019, després d'un viatge als Andes on va poder conèixer iniciatives de recuperació cultural basades en la venda d'artesania als Estats Units. La implicació en aquesta tasca va ser determinant per deixar la política, molt abans que es fes pública la convocatòria de les eleccions generals del 2 d'abril i la confecció de les diverses candidatures.

"He preferit quedar-me d'observador en aquestes eleccions", ha explicat Gomà que ha aportat idees al projecte de Concòrdia i ha ocupat una vocalia al comitè directiu que ara ha quedat vacant. El seu lloc quedarà cobert en la propera assemblea. Els dirigents de la formació es volen centrar ara en els propers comicis i el copresident de Concòrdia, Cerni Cairat ha recordat que Gomà va formar part del naixement de Desperta Laurèdia. Tot plegat, l'afer ha estat una tempesta en un vas d'aigua.

Etiquetes: