Liberals reprèn les executives presencials amb l’objectiu de reforçar els comitès parroquials

La direcció de la formació que integra la coalició tripartida avalua la reformulació del programa de Govern per tal que sigui “realista i realitzable”

Un moment de la reunió de l'executiva liberal.
Un moment de la reunió de l'executiva liberal. Toni Solanelles

Liberals d’Andorra ha reprès aquest dimecres les reunions de l’executiva de manera presencial. L’exposició per part dels ministres de la formació del projecte Horitzó 2023 ha estat l’eix de la primera trobada, tot i que com ha reconegut el vicepresident del partit, Èric Alguacil, a nivell orgànic s’ha posat de manifest la necessitat de reactivar totes les estructures de la formació després de l’aturada obligada per la pandèmia. Liberals es planteja reforçar els comitès parroquials.

Alguacil ha assegurat que ara per ara en cap cas s’ha plantejat des de Liberals la possibilitat d’arribar a acords de partit amb les altres dues formacions que configuren la coalició governamental. Ben al contrari, segons el vicepresident de la formació, “hem de reactivar els comitès”, especialment els dos que tenen més coixos o pràcticament inexistents com els de Canillo i Sant Julià.

El vicepresident de la formació assegura que “el Govern està cohesionat” i malgrat que és una potestat del cap de l’executiu no creu que hi hagi d’haver cap remodelació

El també conseller comunal d’Encamp ha explicat que en les dues parròquies esmentades tenen afiliats, però que al partit li cal reforçar les estructures, també els recursos humans en les dues parròquies, per poder articular uns comitès que ara no tenen la presència que caldria. Una altra cosa és que a nivell governamental, ha vingut a dir Alguacil, hi hagi la màxima col·laboració al tomb de la coalició. Però la idea, ha assegurat, és reforçar el projecte liberal.

També ha assegurat que no li consta que hi hagi d’haver en breu cap remodelació de Govern, encara que ha recordat que això és una competència exclusiva del màxim responsable de l’executiu. No obstant això, des del punt de vista liberal, no s’ha parlat en cap moment, segons Èric Alguacil, de promoure retocs en l’executiu. “El Govern està cohesionat; va al mateix ritme”, ha afirmat el dirigent liberal poc abans de la conclusió de la reunió de l’executiva.

Bona part de la trobada, amb una vintena d’assistents, ha versat al tomb de l’explicació, per exemple per part dels ministres Jordi Gallardo i Víctor Filloy, del nou full de ruta governamental, un Horitzó 2023 que posa el cronòmetre a zero al que resta de legislatura i que s’ha de bolcar a “ajudar tothom i no deixar ningú enrere”. En aquest sentit, Alguacil ha assegurat que el resultat de la reformulació del programa de Govern és un document “realista i realitzable” al qual, per exemple, ja no hi ha la construcció del vial de la Massana que era una de les apostes liberals.

Comentaris

Trending