Habitatge i poder adquisitiu encapçalaran el programa electoral de Demòcrates

La formació taronja ha mantingut una reunió amb els militants, dividits en diferents taules per tractar aspectes diversos, on s’han traslladat comentaris i propostes per definir l’acció de cara a les eleccions

Les taules de la reunió de Demòcrates.
Les taules de la reunió de Demòcrates. Demòcrates

Militants de Demòcrates s’han reunit aquest matí de dissabte per debatre i posar en comú idees i propostes per tal de configurar el programa electoral. Asseguts en diferents taules i dividits per àmbits, noms destacats del món de la política han debatut sobre els temes que hauran de configurar la proposta taronja de cara a les pròximes eleccions. Entre els temes cabdals, i que es posaran a dalt de tot d’aquest llistat s’han situat l’habitatge i el poder adquisitiu, segons el president de la formació i cap de Govern, Xavier Espot.

S’ha afirmat, almenys així ho ha fet Espot i també el secretari general, Jaume Serra, que ha estat una de les reunions d’aquestes característiques més multitudinàries. De fet, a totes les taules es podien veure noms i figures destacades de la formació. La gran absència, però, ha estat la de Conxita Marsol. Amb tot i això, el que s’ha explicat ha estat tot plegat força positiu i l’ambient que s’ha volgut traslladar ha estat de completa harmonia. Tots s’han entès d’allò més bé. Espot, això sí, ha arribat quan ja havia començat la trobada, malgrat això, s’ha mostrat “molt content”.

Més enllà de les sensacions que aparentment ha deixat la reunió, “amb un mínim de redacció i d’elaboració molt multitudinària”, ha assenyalat Espot, el que s’obtindrà d’aquí és clau per a la candidatura demòcrata. De fet, s’ha explicat que el programa està força embastat, “és la culminació d’un treball que hem fet les darreres setmanes, on aquelles persones que han governat i que han portat el timó del país, tant des del Consell General, el Govern o  els comuns, han començat a preparar un esborrany no només de balanç de feina feta, sinó també del que hem de fer els propers quatre anys”. Per tant, l’objectiu de la trobada era recollir els suggeriments i els comentaris dels militants que hi ha acudit a la cita d’aquest dissabte.

El que està clar i tancat és quina serà la temàtica que encapçalarà el programa. De fet, en seran dues: habitatge i poder adquisitiu. Espot ha assenyalat que aquests són els problemes principals de la ciutadania i “si aspirem a governar hem de ser capaços d’aportar respostes contundents al respecte”. Són, bàsicament, les assignatures pendents que ha deixat el Govern del qual ell mateix ha estat al capdavant els últims quatre anys. “Hi ha un camí traçat, l’hem de compassar i intensificar, però tenim unes idees molt clares de cap on hem d’anar”, ha remarcat Espot. Amb tot, però, no ha explicat cap solució concreta, sinó que s’espera que siguin “contundents per a la ciutadania si aspirem a fer un bon resultat”.

També el creixement urbanístic i la sostenibilitat del país tindran un pes important en aquest programa que es prepara. “Aquí encara estem en una fase de debat i hem de cloure’l, arribar a una solució de consens dins de la nostra formació política i des de la centralitat, des de la ponderació i l’equilibri”, ha explicat Espot. Per tant, el camí que seguirà la proposta demòcrata està més que marcat, i aquest dissabte s’han recollit els comentaris en diferents àmbits, com economia, finances o educació.

En aquest sentit, Serra ha assenyalat que “tot el que s’ha tractat aquest dissabte ha estat molt interessant”. De fet, no s’ha volgut arriscar a destacar res, sinó que ha explicat la taula en la qual ha participat, que ha estat la d’Educació i Joventut. “He pogut veure que es fa moltíssima feina i moltes vegades ni la mateixa ciutadania en treu profit”, ha remarcat el secretari general. Així mateix, ha assegurat que les idees i els comentaris dels militants “han refrescat moltíssim”.

Comentaris (20)

Trending