Espanya posa en marxa la investigació política de la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

El Congrés ha de constituir dimarts la comissió parlamentària que analitzarà diversos casos presumptament protagonitzats per la cúpula d’Interior en el govern de Rajoy i la denominada ‘policia patriòtica’

Mariano Rajoy ja va comparèixer al Congrés per altres casos relacionats amb Villarejo i cia.
Mariano Rajoy ja va comparèixer al Congrés per altres casos relacionats amb Villarejo i cia. arxiu

El Congrés espanyol posarà en marxa dimarts la comissió parlamentària que ha de mirar d’aclarir diverses maniobres que s’haurien fet des de la cúpula del ministeri d’Interior en el temps del govern de Mariano Rajoy i que hauria tingut com a instrument la denominada ‘policia patriòtica’. Després dels múltiples escàndols que han aparegut els darrers mesos i arran de la investigació judicial que hi ha a la Batllia contra l’esmentat Rajoy i altres antics dirigents governamentals espanyols, un element central del treball polític serà la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’.

I és que són diversos els grups parlamentaris amb representació a la cambra legislativa espanyola que volen que s’aclareixi si l’atac al sobiranisme català va arribar tan enllà que fins i tot hauria traspassat fronteres i hauria suposat una intromissió a Andorra. No es l’únic aspecte que la comissió parlamentària tractarà, però sí serà un tema nuclear. Això sí, s’ha limitat qualsevol investigació al temps dels governs de Rajoy. En cas de voler fer un treball més profund, el PSOE s’hi hauria oposat i no hauria donat llum verd a una comissió que està entre bambolines des del setembre passat.

Per motius diversos s’ha anat dilatant la posada en marxa de la comissió en qüestió. Per les darreres informacions i àudios apareguts, i el fet que cada vegada estigui més clar que dirigents polítics del PP van mentir sense embuts en altres compareixences parlamentàries, ha animat les forces polítiques que van impulsar la comissió a constituir finalment el grup de treball i activar-lo. Quin serà el marge de maniobra per fer feina no està clar. Perquè a Espanya, durant el mes de maig hi ha eleccions municipals i en alguns casos autonòmiques i, llavors, els partits polítics se centren en altres menesters.

Sia com vulgui, la presidenta del Congrés, la catalana Meritxell Batet, ha convocat aquest divendres els grups parlamentaris perquè dimarts vinent, al migdia, estiguin a punt per proposar des dels integrants a la comissió fins al calendari i el pla de treball. Serà llavors quan es defineixin, per exemple, quines persones seran citades a comparèixer davant la comissió o quins informes es volen sol·licitar o es poden elaborar a partir del treball que es faci a la cambra.

Comentaris

Trending