Costa afirma que "no hem trobat un model alternatiu" en les esmenes del PS i Terceravia

Els grups que donen suport al Govern qualifiquen el projecte de Pressupost de "realista" i condicionat per la pandèmia de la Covid-19

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa durant la seva intervenció d'aquest dijous. Liberals d'Andorra

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa ha dit  el Pressupost és "realista i pragmàtic" i que "malgrat la pandèmia de la Covid-19 podrem tirar endavant moltes de les mesures" però s'ha d'estar "amatents" i ha criticat les intervencions dels grups de l'oposició. El president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat ha argumentat que "som davant del Pressupost més excepcional de la història recent d'Andorra i que requereix d'una "acció parlamentària també excepcional".

Ferran Costa ha destacat les propostes igualitàries i que "donen més oportunitats. La bola de vidre no la té ningú", sortint en defensa del Govern arran de les crítiques de l'oposició, que havia qualificat els comptes de "no realistes".  Ha criticat Pere López per qüestionar les previsions macroeconòmiques del Govern vist que en el passat s'han acostat a la realitat i ha afirmat que ell i Josep Pintat han inclòs oxímorons als seus discursos. Costa també ha retret al PS i Terceravia que "no hem un trobat un model alternatiu" en les seves esmenes.

Pel que fa als comptes ha destacat que aquest és un "pressupost Covid" i que augmenta les dotacions del ministeri de Salut i d'Afers Socials amb l'objectiu "de no deixar cap ciutadà ni ciutadana desatès" i fa un esforç addicional en Educació potenciant les plataformes telemàtiques.

Enseñat afirma que el Govern té el deure d'ajudar la població, d'estar al seu costat per pal·liar la crisi

Carles Enseñat, per la seva part, ha indicat que "aquest virus ha afectat a tothom, ha causat estralls a l'economia domèstica, a la dels autònoms i empresaris. També a l'Estat, però a la vegada, el Govern té el deure d'ajudar la població, d'estar al seu costat per pal·liar la crisi". Ha donat les gràcies al Govern "per haver entrat més aviat que mai el Pressupost". Finalment, ha opinat que "buscar en el debat una transcendència política més enllà del que ara necessita el país, és buscar un protagonisme que es mira el melic, és fer trontollar les prioritats essencials: la salut i les persones

Carles Naudi, de Ciutadans Compromesos ha demanat que no s'aprovin les esmenes a la totalitat: "mal favor faríem". Creu que és urgent no bloquejar el desenvolupament del pressupost amb esmenes a la comissió de Finances. Ha parlat de desacceleració i que "toca pit fort i amunt". a del pressupost la pujada de la despesa en sanitat d'un 16% i d'un 9% en afers social, i ha retret a Pere López  que parli en termes de progressistes i conservadors o que, diu, aposti per la pujada d'impostos "als rics".