​Albert Pintat diu que amb la compra de Vall Banc per part de Crèdit “Andorra hi perd”

L’ex-cap de Govern i accionista de l’entitat bancària destaca que “pels andorrans, l'avortament és una cosa sagrada” i defensa el dret a la vida i que l’Església sigui radical en temes com aquest

Comentaris

L'excap de Govern, Albert Pintat.
L'excap de Govern, Albert Pintat. Altaveu

L'excap de Govern Albert Pinta manté que amb la compra de Vall Banc per part de Crèdit Andorrà, "Andorra hi perd" tot i que ha reconegut que "un banc s'enforteix comprant-ne un altre". Pintat, un dels principals accionistes de Crèdit Andorrà creu que el país no pot reduit el nombre de bancs i ha posat com exemple altres petits països com Mònaco o Liechtenstein. Ha lamentat la sortida, en el seu moment del país, d'altres entitats com el Banco de Bilbao, la Caixa o el Sabadell. PIntat també ha defensat el dret a la vida.

 

En una entrevista a DiariTV, Pintat ha parlat de la manifestació de dissabte a favor de l'avortament assegurant que "Andorra demostra al món que és un país de llibertats. La llàstima és que la majoria eren de fora perquè feien els càntics en castellà". Ha emfatitzat que "pels andorrans, l'avortament és una cosa sagrada. Durant la redacció de la Constitució, el Copríncep episcopal ja va deixar clar que s'havia de respectar el dogma sagrat de la vida. L'església catòlica evoluciona i hem arribat a la contracepció. la cremació dels difunts, la bioètica, o el matrimoni homosexual. Queden l'avortament i l'eutanàsia. A les tres setmanes l'ovul fecundat ja és un ser viu. No em molesta que l'església sigui radical en aspectes com l'avortament".

Preguntat pel projecte Grifols ha afirmat que "Govern intenta diversificar economia" i ha afegit, però, "quan el govern posa diners s'equivoca i hi ha el cas d'Ordino Studios. Això de regalar un terreny no està bé. És un patrimoni natural que s'ha de preservar. Però no es pot posar al servei d'un projecte industrial. És una herencia que el Govern va rebre de Casa Rossell. Soc conservacionista. M'agrada conservar la natura".

Sobre la seva retirada de la política, ha explicat que "sempre vols acabar projectes i creus que és injust deixar-ho. A Andorra cada quatre anys els comptadors es posen a zero". Ha recordat el tram final del seu mandat amb les declaracions de l'aleshores Copríncep francès, Nicolas Sarkozy sobre els paradisos fiscals. "Amb els petits tothom s'atreveix. Sarkozy va sortir en el telediari de màxima difusió a França dient que volia revisar les relacions amb Andorra".

Ha reconegut que "vaig patir molt" i ha assegurat que en aquell moment ja s'estaven fent gestions perquè Andorra deixés de ser un paradís fiscal amb la decisió d'acabar amb el secret bancari. La declaració de París va calmar els ànims amb la proposta de l'intercanvi d'informació fiscal però Pintat no es va presentar a la reelecció en un període de tensions. "Hi havia l'oposició que hi sucava pa en aquestes circumstàncies". 

Opina que el Govern ho ha fet bé en relació a la pandèmia

En un altre ordre de coses, ha lamentat la quantitat de pisos buits que hi ha al país i que "cap dels governs successius no ha resolt". En relació a la pandèmia ha opinat que "el Govern ho ha fet bé". Actualment se sent liberal i ha indicat que Terceravia hauria d'haver entrat en aquest Govern de Xavier Espot. Ha dit que Terceravia ho està fent bé i ha destacat el discurs de Josep Pintat en el debat d'orientació política. "L'aportació és molt útil per al país", ha subratllat. Ha lamentat el trencament liberal amb Terceravia "perquè semblen personalismes i no idees"

Ha opinat que Josep Pintat "és un gran polític" i que té les idees molt clares pel que fa a l'encaix amb Europa on, en la seva opinio, "no hi ha alternatives a l'Acord d'associació". Tem que la bona relació durant l'acord del 1990 no es reprodueixi. "Ens han ajuntat amb una monarquia com Mònaco, i San Marino que té dificultats i que ha aprovat l'avortament. A Mònaco no paguen l'IRPF. És mala cosa que diguin que hem d'acceptar la normativa comunitària al 100%". 

Ha posat com a model a seguir el de Liechtenstein. "Tenim referències i el dret d'exigir-les", ha manifestat. "Andorra és avui el motor econòmic de tot el Pirineu i la gent vol viure amb un bon nivell d'ingressos". Sobre el plagi en el discurs de Pere López creu que "un polític ha de portar idees pròpies". Ell hauria dimitit "i el partit podria no acceptar la dimissió però jo hauria plegat". D'altra banda, considera que el tema del vel al Lycée hauria d'haver sortit al debat d'orientació política.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending