Podem treballa per fer una llista nacional sense descartar integrar-se en una coalició preelectoral

La formació manté una molt bona relació amb el Sindicat Andorrà de Treballadors o amb l’USd’A i considera que estan mobilitzant sectors de la societat que fins ara no acudien a les urnes

-
-
Podem Andorra treballa per presentar-se a les properes eleccions generals. Difícilment concorrerà a cap territorial, però sí que pretén fer una llista nacional malgrat que el seu escenari ideal seria poder integrar una coalició preelectoral àmplia que tingués com un dels principis rectors impedir que Demòcrates per Andorra (DA) pugui tornar a tenir possibilitats de governar. La formació considera que té capacitat de mobilitzar sectors de la societat fins ara molt allunyats de la política tradicional.

El col·lectiu polític està aprofundint en qüestions com el pagament dels drets d’autor a l’escola -s’hi oposen obertament- o, especialment, el tema de l’habitatge. De fet, aquesta darrera problemàtica serà un dels temes estrella en l’estand que l’entitat política tindrà a la l’envelat de les associacions en el marc de la Fira d’Andorra la Vella. Podem recollirà situacions d’abús en el preu dels lloguers per traslladar-les posteriorment al Raonador del Ciutadà.

“En reunions de junta del nostre partit, tot sovint surten casos pràctics que denoten que l'aparició de Podem Andorra al nostre país motiva a altres formacions per una gestió més propera a la gent,  aquest simple fet ja és positiu per nosaltres”, explica el portaveu de l’organització, Joan Seguí, que admet que la formació està treballant per la confecció d’una candidatura nacional en vista als propers comicis electorals, encara que consideren més viable una entesa preelectoral amb altres formacions. Per ara, mantenen bones relacions amb sindicats com l’Andorrà de Treballadors (SAT) o l’USd’A.

L’organització política també dóna suport a algunes de les reivindicacions de caràcter general que fan els sindicats de l’administració. I així, promouen la recollida de signatures per fer impulsar les iniciatives legislatives populars (ILP) que persegueixen la reforma de la llei electoral i la promoció d’una legislació que imposi la responsabilitat política. Més enllà d’això, i tornant als comicis del març o l’abril, “el format que Podem Andorra considera idoni seria que cada entitat que vulgui treballar en coalició aporti uns mínims en què se senti còmode, i que els altres el respectin, tant mateix cal configurar el perfil d'equitat dins de la coalició”.

L’aposta, però, no és pas fàcil. I ho recorda el mateix Seguí explicant que “hem fet intents per fer una força conjunta per plantar cara a DA. Una és deia Front Comú, la segona Tots pel Canvi... És molt difícil que tots naveguem en la mateixa direcció en un sol vaixell, i el que trobem és que potser serà cada un al seu però amb una finalitat comuna”. Ara, Podem, tot i les dificultats, ho té teòricament clar: “Nosaltres entenem que és més important una sòlida coalició preelectoral i electoral; el treball posterior sempre seria cada entitat en la seva ideologia de partit. ‘Juntos pero no revueltos’.”

Etiquetes

Comentaris

Trending