El portal ornitho.ad recopila informació de més de 450 espècies

La majoria d’observacions corresponen al grup d’ocells i papallones malgrat que hi ha fins a disset grups taxonòmics diferents

Comentaris

El portal recull, especialment, informació sobre aus i papallones
El portal recull, especialment, informació sobre aus i papallones ORNITHO.AD

El portal d'observació de la fauna de participació ciutadana, Ornitho.ad, acumula més de 450 espècies entrades des de l'inici del seu funcionament, l'octubre del 2015. La majoria d’observacions corresponen al grup d’ocells i papallones malgrat que hi ha fins a disset grups taxonòmics diferents. És una iniciativa del Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans amb la col·laboració del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra i de l'Institut Català d'Ornitologia.

La informació d’ornitho.ad, que en penjar-se públicament és revisada per experts en cada grup taxonòmic, és molt útil per aproximar quins animals hi ha a Andorra i en quins llocs són més abundants. Així, per exemple, es poden conèixer els patrons de distribució d’algunes espècies que no són habitualment estudiades a Andorra com els grills, les libèl·lules o els rèptils, entre altres.

També permet tenir informació pràcticament en temps real de l’observació de les primeres orenetes, o analitzar si els patrons fenològics d’algunes espècies migradores van canviant amb el temps. L’any 2020, entre les espècies més observades hi ha la mallerenga petita, el pinsà o la merla comuna.

El balanç de l’any passat mostra un impacte quasi nul del període de confinament, i l’augment de l’activitat dels més de 40 usuaris estables, que han pràcticament duplicat el nombre d’observacions respecte l’any 2019 (arribant a 4.614, respecte les 2.828 de 2019). 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending