Nova campanya arqueològica a Ordino sobre l’arquitectura ramadera

Es farà del 7 al 22 de setembre i els treballs són rellevants per al coneixement patrimonial de la zona que pretén posar en valor el comú ordinenc

Algunes troballes s'han fet a l'Abric de la Mustela.
Algunes troballes s'han fet a l'Abric de la Mustela. GRUP ARQUEO PIRINEUS

 

El Grup Arqueo (arqueologia d’alta muntanya) Pirineus farà entre el 7 i el 22 de setembre una nova campanya arqueològica a Ordino que consistirà en la prospecció en alta muntanya i el registre d'arquitectura ramadera. La recerca és part del conveni entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Govern i el comú ordinenc.

Les anteriors prospeccions han donat bons resultats ja que la parròquia d'Ordino està considerada com d'alt valor arqueològic. Entre la Coma d'Arcalís i Tristaina s'han inventariat una quinze de jaciments i entre ells, un conjunt ramader –a prop de l’estany Primer– amb una sèrie d’estructures adossades, entre les quals un parell o tres de cabanes i set o vuit tancats, a banda d’una zona d’emmagatzematge.

Els estudis són rellevants per al coneixement patrimonial de la zona que pretén posar en valor el comú d'Ordino i, alhora, proporciona un paral·lelisme cabdal per interpretar i contextualitzar els altres estudis ja realitzats en altres sectors del Pirineu.

 

Comentaris

Trending