La campanya de prospecció i inventari a la vall de Rialb registra més de 20 nous llocs arqueològics

Es tracta majoritàriament de cabanes i corrals ramaders de diferents cronologies que s'han localitzat després d'uns dies de treball que es van tancar aquest divendres

Comentaris

Treballs arqueològics aquesta setmana a la Vall de Rialb.
Treballs arqueològics aquesta setmana a la Vall de Rialb. ARQUEO

La campanya de prospecció i inventari a la vall de Rialb registra més de 20 nous llocs arqueològics. S'ha tancat aquest divendres. Els nous llocs són majoritàriament de cabanes i corrals ramaders de diferents cronologies.

El Grup Arqueo (arqueologia d’alta muntanya) Pirineus ha dut a terme la campanya que ha consistit en la prospecció en alta muntanya i el registre d'arquitectura ramadera. La recerca és part del conveni entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Govern i el comú d'Ordino. Les anteriors prospeccions també han donat bons resultats ja que la parròquia d'Ordino està considerada com d'alt valor arqueològic. Entre la Coma d'Arcalís i Tristaina es van inventariar l'any passat una quinze de jaciments i entre ells, un conjunt ramader –a prop de l’estany Primer– amb una sèrie d’estructures adossades, entre les quals un parell o tres de cabanes i set o vuit tancats, a banda d’una zona d’emmagatzematge.

Etiquetes

Comentaris

Trending