La Vila Medieval de Sant Julià se suspèn a causa de les noves mesures per frenar la pandèmia

La decisió arriba després de la publicació del decret del Govern i quan ja estava tancat el programa d'actes

Una edició anterior de la Vila Medieval.
Una edició anterior de la Vila Medieval. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha decidit aquest dimecres suspendre la celebració de la Vila Medieval que havia de començar el divendres vinent. Havia de ser la divuitena edició del certamen que compta amb paradistes, espectacles al carrer, tallers i demostracions d’oficis tradicionals, que giraran sempre al voltant del mercat de productes artesanals.

L'anunci de la celebració dels actes estava supeditada a la progressió de la pandèmia i s'havia confeccionat el programa d'activitats sempre seguint els protocols del ministeri de Salut. El fet que totes les activitats es fessin a l'aire lliure podia contribuir a que Sant Julià de  Lòria recuperés una de les seves activitats més populars després de les limitacions de la Festa Major i de Canòlich, on el repartiment de pans es va haver de dur a terme en un aparcament comunal.

El decret publicat dilluns passat per Govern, però, contempla noves mesures que incideixen en les activitats i en llocs on les mesures de distanciament es fan difícils de complir. L'objectiu és rebaixar fins a 1 la taxa de reproducció del virus, que es troba actualment en 1,45. Cal recordar que en les reunions de familiars i amics que siguin nuclis convinents, el nucli màxim de persones que es poden reunir és de 5 (a no ser que sigui superior, per nombre de fills).

En comunions i batejos, reunions de 10 persones. En funerals, caldrà un protocol específic i no es permeten reunions a tanatoris, i un màxim 10 persones en els enterraments. Aquests condicionants feien impossible la celebració de la Vila Medieval tenint en compte que és un acte que aplega cada any molta gent, especialment el dissabte i el diumenge, i que el divendres rep la visita dels escolars de la parròquia.

Comentaris (1)

Trending