Les tempestes malmeten plantes de tabac a Sant Julià i Canillo

Les tasques de neteja després del patac d'aigua a la parròquia laurediana es concentren a Aixirivall, la carretera de Nagol, la plaça Laurèdia i a l'avinguda Verge de Canòlich

Comentaris

Plantes de tabac en un camp de Sant Julià de Lòria aquest dimecres.
Plantes de tabac en un camp de Sant Julià de Lòria aquest dimecres. BRU NOYA

Les tempestes d'aquesta setmana han fet malbé part de la plantació de tabac, especialment a Sant Julià de Lòria i de Canillo. La pedra ha foradat fulles. Per altra banda, aquest dimecres continuen les tasques de neteja a la parròquia laurediana.

La feina consisteix en netejar les calçades i les voreres de pedres, terra i branques. Des de primera hora del matí els treballs es concentren a la carretera de Nagol, l'avinguda Verge de Canòlich, la plaça Laurèdia i Aixirivall i Auvinyà.

Les dues primeres tardes de la setmana -dilluns i dimarts- han estat marcades per les fortes tempestes. Dilluns van afectar Canillo, Bordes d'Envalira i el Pas de la Casa i dimarts, el patac d'aigua va afectar de ple Sant Julià de Lòria on els bombers van fer diverses intervencions per l'aigua en locals com un centre de fisioteràpia o diversos aparcaments com el d'un centre comercial o el de l'edifici que acull el ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats.

Durant aquest episodi es van recollir 57,5 mm a Perafita, dels quals 51,4 mm van caure en només 30 minuts. A menys altura, a la Borda Sabaté van caure 39 mm (25,4 mm en 30 minuts) i a Aixàs 26,1 mm (9,2 mm en mitja hora).

Pel que fa a la previsió, el front oclús continua estàtic a sobre del Pirineu tornarà a facilitar el creixement de núvols de tarda que poden deixar tempestes intenses. Hi ha avís groc.

e34b8b46 faa3 40fa 936a e8daf120546d
Plantes de tabac malmeses a Canillo.

 

 

 

Comentaris (4)

Trending