Sant Julià reforça la senyalització al Coll de la Gallina per donar més seguretat als ciclistes

Es reitera que la carretera és de sentit únic de pujada per a les bicicletes després de les queixes dels veïns de Fontaneda

Senyal que adverteix de la prohibició de sentit descendent pels ciclistes.
Senyal que adverteix de la prohibició de sentit descendent pels ciclistes. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria ha reforçat la senyalització a la carretera del Coll de la Gallina, coneguda popularment pels ciclistes com la ruta 'Purito'. El motiu són les queixes dels veïns de Fontaneda perquè quan anaven amb cotxe es trobaven amb ciclistes que baixaven tot i estar prohibit. La corporació ha anunciat a través de les xarxes socials que l'objectiu és donar més seguretat als ciclistes.

La carretera pels ciclistes és de sentit únic de pujada però la manca de senyalització i, altres vegades, la imprudència feia que optessin per baixar en sentit Sant Julià de Lòria. El descens s'ha de fer per Canòlich, Bixessari i Aixovall. La presència de ciclistes de baixada havia provocat més d'un ensurt entre els conductors. Cal tenir en compte que la població al quart de Fontaneda ha tingut un augment important en els darrers anys.

El fet que el Coll de la Gallina hagi estat escenari d'arribades de la Vuelta ha fet que sigui un indret molt utilitzat pels ciclistes i pels cicloturistes.

 

Comentaris (1)

Trending