Sant Julià, pendent de l’evolució dels ingressos abans de decidir l’aportació al fons Covid

Majoral recorda que si la davallada de recaptació és gran, el comú lauredià podria tornar a fregar el límit d’endeutament marcat per la llei

Josep Majoral, vist a través del visor d'una càmera, durant la inauguració de la Cala Laurediana.
Josep Majoral, vist a través del visor d'una càmera, durant la inauguració de la Cala Laurediana. G. P.

Sant Julià continua demanant temps per decidir si podrà fer aportació al fons Covid del Govern i, en cas afirmatiu, quina pot ser aquesta. El cònsol major, Josep Majoral, manté la voluntat d’esperar a veure com evolucionen les finances de la corporació, en estat delicat, abans de valorar si es poden transferir diners. El mandatari recorda que, en funció de la disminució d’ingressos que provoqui la crisi sanitària, es podria fregar novament el límit d’endeutament.

En els darrers dies, la polèmica per les aportacions al fons s’ha intensificat, especialment per part d’alguns comuns liderats per Demòcrates i arran de l’anunci d’Escaldes-Engordany de transferir un milió, xifra que des de Canillo i Andorra la Vella es considera insuficient. Preguntat sobre la qüestió, Majoral assegura que “no noto cap pressió, ni inferior ni superior a fa uns mesos”. I també deixa clar que no canviarà la postura que manté des del principi.

I aquesta és que Sant Julià no sap encara si estarà en condicions de participar o no en el fons. “Ens mantenim en la mateixa posició perquè no ha canviat res; la situació financera és la que és”, apunta el cònsol major lauredià, que alerta d’un risc generat per la crisi de la Covid-19: “en funció de quina sigui finalment la disminució d’ingressos, ens podem tornar a situar molt a prop del sostre d’endeutament”.

Majoral posa en relleu que “posar els diners ara i trobar-se a finals d’any amb problemes seria una irresponsabilitat”. Per això, entén que “cal esperar a veure com avança l’any i com evolucionen els ingressos”. Serà llavors quan, amb més informació sobre la taula, “podrem dir la xifra”.  

Comentaris (1)

Trending