Sant Julià cedeix la coberta del centre de congressos per instal·lar plaques solars

La concessió, que s’allargarà durant 25 anys, s’ha fet a l’empresa Energia Verda, especialitzada en aquest tipus d’instal•lacions que, a canvi, es farà càrrec del cost (entre 150.000 i 200.000 euros) de reparar els desperfectes de la teulada de l’edifici

La coberta del centre de congressos de Sant Julia tindrà plaques d'energia solar.
La coberta del centre de congressos de Sant Julia tindrà plaques d'energia solar.

La coberta del centre cultural i de congressos lauredià albergarà una planta solar fotovoltaica. El comú de Sant Julià, propietari de l’espai, cedirà el seu ús durant 25 anys de forma gratuïta. El guanyador del concurs per adjudicar la concessió ha estat l’empresa Energia Verda, especialitzada en aquest tipus d’instal·lacions. La societat explotarà la teulada i, a canvi, la repararà, fet que per a la corporació suposarà un estalvi d’entre 150.000 i 200.000 euros.

A inicis de juliol, el departament d’Energies Renovables del comú va convocar el concurs. S’entenia que la teulada de l’edifici pot ser un lloc idoni per a una planta d’aquestes característiques. Per això, es buscava una empresa que tingués interès a tirar endavant el projecte. A banda, servia per solucionar una altre problema: la teulada estava en mal estat i calia reparar-la.

Ara, s’ha fet oficial que la concessió s’ha atorgat a l’empresa Energia Verda. Es tracta especialitzada en instal·lacions d’energia solar i, justament, en espais similars com les teulades. Així, ja ha realitzat projectes similars en altres edificis del país. Ara, ho farà al centre de congressos de Sant Julià.

L’acord del comú estableix la cessió de la coberta de l’edifici per a instal·lar una planta fotovoltaica. L’espai s’atorgarà de forma gratuïta. La durada de la concessió és de 25 anys. A canvi, però, Energia Verda assumirà la reparació de la teulada. El cost estimat d’aquests treballs oscil·la entre 150.000 i 200.000 euros.

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, ha volgut destacar que la decisió té tres punts forts. Per un costat, “es fa una inversió que era necessària i que al comú no li costa ni un euro”. En segon terme, “s’instal·la una planta que ens ajuda a reduir la petjada de carboni”. Per últim, també considera important que “donem compliment al pla energètic estratègic que vam presentar l’any passat i aportem una bona opció de negoci per a una empresa privada”.

Comentaris (1)

Trending