Sant Julià i Calonge reactiven el seu agermanament

Els cònsols i tres consellers lauredians es van traslladar a la població catalana per trobar sinergies en cultura, educació i economia

Reunió dels representants de Sant Julià de Lòria i Calonge-Sant Antoni.
Reunió dels representants de Sant Julià de Lòria i Calonge-Sant Antoni. Comú de Sant Julià de Lòria

Els cònsols de Sant Julià de Lòria, acompanyats de tres consellers s'han reunit amb l'alcalde i els regidors de Calonge-Sant Antoni per trobar sinergies en els àmbits de la cultura, l'educació i l'economia. Les dues corporacions volen reactivar un agermanament que data de l'any 2006 i que ha patit alguns altsibaixos.

L'agermanament es va dur a terme durant el mandat al comú lauredià de Josep Pintat. Durant els primers anys, l'activitat va ser molt intensa en el terrny esportiu, turístic i cultural. Així va continuar en els primers anys del comú Gil-Torrentallé en què es van buscar nous àmbits de col·laboració com ara el juvenil. Els darrers quatre anys amb Josep Miquel Vila i Julià Call al capdavant del comú, l'activitat va ser mínima tot i que es va commemorar a Calonge el desè aniversari de l'agermanament.

A la reunió es va parlar de recuperar el que s'havia fet en un principi i ampliar-ho, per exemple, als àmbits empresarials. Ara, s'ha traslladat l'encàrrec als respectius tècnics perquè comencin a elaborar propostes. Els intercanvis entre els dos municipis afavoreixen principalment els infants ja que és habitual que els de Sant Julià de Lòria facin estades d'estiu a la Costa Brava i els de Calonge-Sant Antoni vagin a fer esquí nòrdic i altres activitats a Naturlandia.

En l'apartat turístic, el municipi català estava representat a les principals activitats que es realitzen a Sant Julià com ara la Vila Medieval per promoure els seus productes, els restaurants i els allotjaments. La parròquia laurediana feia el mateix a Calonge-Sant Antoni.

Comentaris

Trending