El Roser d'Ordino tindrà actes fins a les nou de la nit

Les actuacions i les activitats es faran al llarg del dia i l'objectiu és evitar el 'botellón'

Comentaris

Plega de roses al Roser d'Ordino.
Plega de roses al Roser d'Ordino. Comú d'Ordino

La comissió de festes d'Ordino amb la col·laboració del comú està dissenyant un Roser atípic enguany després de la pandèmia del coronavirus. Es preveu que no hi hagi activitats nocturnes i que no hi hagi actes més enllà de les nou del vespre. El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés ha agraït la bona predisposició de la comissió de festes.

Hi haurà concerts per a la gent jove i per a la gent de més edat però és vol que després de sopar tothom estigui a casa. Tradicionalment el Roser d'Ordino és una festa que arriba després de la finalització dels exàmens i del tancament de les escoles i es caracteritza per la presència de gent jove. Al darrer any hi va haver queixes dels veïns pel 'botellon' i per diverses conductes incíviques

La comissió de festes organitza la festa d'Ordino que manté la tradició de la plega de roses als carrers del poble. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés ha destacat la el treball conjunt i la bona entesa amb la comissió de festes. "Ens hem assegut amb ells per trobar la fòrmula que permeti fer la festa tot respectant les recomanacions sanitàries marcades per Govern de cara a preservar la seguretat de les persones després de la pandèmia". Es mantindran les actuacions de grups musicals que es faran de les set a les nou del vespre.

El Roser ha esdevingut amb els anys una veritable festa major del poble d’Ordino. Se celebra el primer cap de setmana del mes de juliol i comença amb un repic de campanes la mitjanit del dissabte i, normalment, s’acaba el dimarts ben entrada la matinada. Els actes més tradicionals són la plega de la rosa i els balls populars interpretats per l’Esbart de les Valls del Nord a la sortida de missa del diumenge. Amb el pas dels anys, els actes religiosos han deixat pas a les activitats més seculars.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending