Ple en les activitats del primer festival d’astronomia a la Massana

Les activitats previstes per a la nit a Arinsal ja no tenen places, mentre que els tallers infantils i les dues conferències del matí han tingut també una bona participació dels aficionats al món de l’espai

Kike Herrero, durant la seva conferència.
Kike Herrero, durant la seva conferència. COMU DE LA MASSANA

El primer festival d’astronomia Andorra Comapedrosa viurà aquesta nit el seu punt fort. I ho farà amb totes les activitats plenes d’usuaris. S’han esgotat les places disponibles tant per les rutes com per a l’observació amb telescopi. Aquest matí, els tallers infantils i les dues conferències sobre l’espai han tingut una molt bona acollida.

D’aquesta forma, des del comú ja es fa una valoració positiva de com s’està desenvolupant aquesta iniciativa, que busca potenciar a la parròquia l’arribada de turisme astronòmic. La gran cita serà a la nit quan es preveu apagar els llums del poble d’Arinsal per poder fer una observació del cel. Les diferents activitats programades, de fet, ja han esgotat les places. En total, s’espera que més de 500 persones participin.

Per escalfar els motors, aquest matí s’han impulsat diferents propostes a la Massana. En primer lloc, un taller infantil. Els més petits han pogut aprendre les diferents constel·lacions que es poden veure des d’Andorra.

Els adults, per la seva banda, han pogut gaudir de dues conferències divulgatives. La primera, a càrrec de l’astrofísic Kike Herrero s’ha centrat a intentar respondre una pregunta que es fa moltíssima gent: hi ha vida més enllà de la terra? La segona l’ha impartit Joan Anton Català i ha apuntat el futur geopolític de l’espai, com ara en l’àmbit militar.

Etiquetes

Comentaris

Trending