Més de 500 persones ja han passat pel santuari de Canòlich

No es pot accedir a l'altar però es permet encendre espelmes a l'interior, que s'apaguen a la nit

Exterior del santuari de Canòlich.
Exterior del santuari de Canòlich. Altaveu

Més de 500 persones ja han passat pel santuari de Canòlich des de l'obertura al públic el diumenge passat. La supressió d'alguns actes de les festes de la patrona de Sant Julià de Lòria va fer que el comú decidís obrir les portes de l'església fins al divendres. El dia gran és dissabte però la capella estarà tancada i la missa es podrà seguir per  televisió.

L'afluència de fidels a Canòlich és constant però extremant les mesures de precaució, d'higiene i de distanciament. No es pot accedir a l'altar i es poden encendre espelmes a l'església, que s'apaguen a la nit, i a fora, on s'ha adequat un espai. Pel que fa al dissabte, ja s'han enregistrat les danses de l'Esbart Laurèdia i els recursos de la missa. El dissabte es manté l'aviada de coets i el repartiment de pans beneïts que es durà a teme a l'aparcament del Prat Nou entre les 10 i les 14 hores.

Alguns dels fidels van al santuari a peu, des del camí vell que surt al costat de les instal·lacions de la ITV. És un trajecte que, en alguns casos, suposa tres hores o més de dura ascensió fins al Collet Purgat i després un recorregut més suau fins al Collet Martí. L'objectiu és mantenir una tradició que enguany s'ha vist alterada a causa de la pandèmia de la Covid-19. El santuari està obert de les 10 a les 18 hores.

Comentaris

Trending