La Massana deixarà d’ingressar 1,6 milions per culpa de la crisi del coronavirus

El comú està treballant per reconfigurar el pressupost, una tasca que també haurà d’incloure el milió d’euros que es transferirà a Govern per ajudar en l’emergència sanitària

Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a la Massana. Comú de la Massana

La Massana haurà d’adaptar el pressupost a les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. Així ho ha explicat la cònsol major, Olga Molné, després de la sessió de comú que ha tingut lloc aquest dimecres. La previsió és que els ingressos caigui en 1,6 milions i, a més, s’ha de sumar l’aportació d’un altre més que es farà al Govern. Tocarà, doncs, prioritzar inversions. A banda, també s’ha modificat el calendari fiscal i no hi haurà cap cobrament fins a l’agost.

La mandatària comunal ha avançat que ja s’està treballant per redissenyar el pressupost de l’exercici i adaptar-lo a la nova situació provocada per l’emergència sanitària. Molné ha xifrat en 1,6 milions d’euros el menyscapte que patiran les arques de la corporació, principalment pels imports de taxes que s’hauran de tornar per no poder prestar els serveis pels quals s’havien pagat. A banda, caldrà compensar també el milió d’euros que es destinarà per transferir a Govern.

La cònsol ha deixat clar que, malgrat que tocarà replantejar algunes inversions, sí que es faran aquelles “necessàries per al benestar de la parròquia”. Tampoc s’estalviarà en les ajudes socials a les famílies que ho necessitin, arran de la crisi sanitària i econòmica.

Des del comú també es vol donar suport al teixit econòmic i empresarial. Per això, s’ha aprovat un nou calendari fiscal que posposa qualsevol pagament fins al mes d’agost. Llavors, tocarà fer efectiu el pagament de l’impost sobre els rendiments arrendataris i els guals i reserves especials. Al mes de setembre es facturarà l’impost sobre la propietat immobiliària i la taxa d’higiene i enllumenat. La resta de taxes es cobraran al mes d’octubre.

En la sessió, també s’ha aprovat l’ajustament dels imports de cessió econòmica del valor del terreny objecte de cessió obligatòria, una regularització que cal fer cada any, seguint les directrius de la Llei del sòl. A banda, s’han licitat els treballs d’ampliació del dipòsit d’aigua potable de la Caubella, que passarà a tenir 90 metres cúbics. Així, s’assegura el servei d’aigua a tota l’estació amb les millors condicions.

Comentaris

Trending