Liberals col·loca Toni García al consell d’administració de Saetde

L’altre representant del comú serà Jordi Ribot, nomenat per Agrupament Encampadà, mentre que un altre nom vinculat a la formació ‘blava’ Jordi Troguet anirà a Sercensa

Jordi Gallardo, en primer terme, i Toni Garcia, a la dreta i al fons, en una executiva de Liberals d'Andorra.
Jordi Gallardo, en primer terme, i Toni Garcia, a la dreta i al fons, en una executiva de Liberals d'Andorra. LIBERALS

El comú d’Encamp, entre altres punts, ha d’aprovar aquest dijous la renovació dels seus representants en el si del consell d’administració de les societats participades. És el cas de Sercensa i de Saetde. En aquesta darrera entitat hi entrarà l’empresari Toni García, assessor del Govern en matèria d’inversió estrangera. Pel que fa a la companyia elèctrica, l’escollit és l’exconseller comunals Jordi Troguet.

La renovació de càrrecs és un dels punts d’un consell de comú que, tot s’ha de dir, es preveu feixuc. Entre altres coses, sobre la taula hi ha el pressupost per l’any vinent però també l’adjudicació de les obres de construcció del nou parc del poble, el Bany de l’Ossa. Ara bé, el que ha generat una certa sorpresa és el nom escollit per la majoria per entrar a Saetde.

Toni García, queda clar, és una proposta de la formació blava, que juntament amb Units per al Progrés, la branca encampadana de Demòcrates, formen l’equip de govern de la corporació. De fet, a l’ordre del dia es deixa clar que la proposta de nomenament l’ha fet “Partit Liberals+Independents”.

L’empresari fa temps que està al centre de la polèmica per la seva contractació com a assessor de Govern en matèria d’inversió estrangera. Des de l’oposició, i particularment des del grup parlamentari socialdemòcrata, són diverses les accions, entre preguntes orals, escrites i demandes d’informació, que s’han formulat per evidenciar que no acaben de veure del tot clara aquesta situació.

L’altre nou integrant del consell d’administració de Saetde està proposat per Agrupament Encampadà. El grup, representat al comú per Esther Vidal, ha posat sobre la taula el nom de Josep Ribó, que fou el número 7 de la llista presentada per la formació a les comunals del 2019.

Qui també té un clar passat liberal és el candidat a entrar al consell d’administració de Sercensa. És un altre empresari, en aquest cas, de l’àmbit del transport: Jordi Troguet. Durant el passat mandat, cal recordar, va ser conseller al comú en representació de la formació, juntament amb l’actual secretària general del partit, Maribel Lafoz.

Comentaris (12)

Trending