Emotiu homenatge a Arnau Castellón en el ‘Ball de gegants’ d'Andorra la Vella

El jove, que havia fet dansar en Carlemany l'any passat, va morir en un accident de trànsit el dia 1 gener i aquest diumenge han participat a l'acte la seva mare -com l'edició passada- i el seu germà, que n'ha agafat el relleu

La mare i el germà de l'Arnau fan ballar els gegants, mentre el pare (a la dreta i amb camisa blanca) els observa.
La mare i el germà de l'Arnau fan ballar els gegants, mentre el pare (a la dreta i amb camisa blanca) els observa. TONI SOLANELLES

El tradicional 'Ball de gegants' del diumenge de la festa major d'Andorra la Vella s'ha convertit en un emotiu homenatge al jove Arnau Castellón que el va ballar l'any passat i que va morir en un accident de trànsit l'1 de gener. Per homenatjar-lo i en el seu record enguany l'han ballat Marta Guilemany, la mare i el germà de l'Arnau, en Cerni. Posteriorment s'ha obsequiat amb tres rams de flors a familiars del jove com la seva tieta, Gemma Guilemany, la seva padrina, Rosa Maria Miret, i la padrina, Lídia Samarra.

L'emoció ha planat sobre la plaça del Poble durant el 'Ball de gegants', en aquest cas del Carlemany i l’Ermessenda. Una amiga del finat ha introduït el ball d'homenatge i ha assegurat que igual com Arnau Castellón deia que calia viure al màxim cada dia, també estaria orgullós i satisfet que la plaça continués gaudint. S'ha ressaltat també la implicació gegantera del jove desaparegut, seguint l'estela familar.

Carlemany i Ermessenda l'any 1995 van batre un rècord Guinness quan els va fer pujar fins al cim del Casamanya. El 'Ball de gegants' (musicat per Joan Roure i Jané i amb la coreografia adoptada dels Gegants de Solsona) és una de les peces de la gresca gegantera d'Andorra la Vella juntament amb el 'Ball medieval'. Aquest diumenge tot i el vent, la Marta i el Cerni no han tingut problemes per ballar amb l'Ermessenda (3,75 m i 50 kg)  i amb el Carlemany (3,50 metres d’alçada i 60 quilograms de pes). Aquests dos gegants van ser creats al taller del sastre festiu català Manuel Casserras i Boix i van batejar el dia de la creació de la colla (1985).

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending