El comú de Sant Julià satisfet pel doble carril però molest pel poc respecte als radars pedagògics

La cònsol menor, Mireia Codina insisteix en l'augment dels controls amb un dispositiu mòbil "perquè hi ha un bon nombre de persones que prem l'accelerador al màxim i sap que no hi haurà conseqüències"

Comentaris

Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda.
Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda. Altaveu

La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina ha fet una valoració "molt positiva" de la represa del doble carril entre el carrer Isidre Valls i la plaça Laurèdia per evitar les retencions al centre de la població. Ha indicat que "tot i que no és una mesura impulsada pel comú ha propiciat que no hi hagi cues. Tot el que sigui donar fluïdesa a l'accés al país està bé".

El dispositiu està en marxa cada matí, i de manera indefinida, entre les 8 i les 14 hores. Fins aquest mes d'agost només funcionava els dissabtes. Per una altra banda,  Codina ha lamentat que els excessos de velocitat a la zona del nou vial i a l'avinguda Francesc Cairat continuen per part d'alguns conductors incívics. "Hem posat uns radars pedagògics, però la gent acaba sabent que no passa res i que només alerta que t'estàs excedint", ha opinat, afegint que "hi ha un bon nombre de persones que prem l'accelerador al màxim i sap que no hi haurà conseqüències". En aquest sentit, cal esmentar el vídeo recent d'un vehicle fent una virolla a la sortida de la rotonda de Fontaneda, i molt a prop d'una benzinera a la sortida de Sant Julià en sentit sud.

És per aquest motiu que es fan indispensables els controls amb radar mòbil que duu a terme de manera periòdica la policia en aquest tram de la desviació laurediana, segons es va acordar en el seu moment a la reunió de la Taula Nacional de Mobilitat. A  l'estiu passat, un radar mòbil instal·lat a la zona va detectar 700 infraccions, fet que va portar el Govern a instal·lar a partir del 5 d'octubre tres radars pedagògics en diferents punts entre l'avinguda Francesc Cairat fins a la rotonda de Fontaneda. 

La seva funció no és coercitiva i detecten a través d'un làser la velocitat dels vehicles i apareix reflectida en uns panells. Són els tres primers aparells que es van instal·lar al Principat,  i van costar 2.000 euros cadascun.

Comentaris (4)

Trending