El comú d’Encamp distribueix bosses de malla per conscienciar que cal reduir residus

La iniciativa s’ha encetat coincidint amb el Dia Internacional del Medi Ambient i es continuarà al llarg de la setmana vinent

Les bosses repartides pel comú d'Encamp.
Les bosses repartides pel comú d'Encamp.

El comú d'Encamp ha volgut sumar-se a la commemoració del Dia Internacional del Medi Ambient. Ho ha fet amb la distribució entre els ciutadans de la parròquia bosses de malla fetes amb plàstic reciclat. L’objectiu era sensibilitzar la població de la importància de reduir els residus que es generen.

El repartiment s’ha fet entre les persones que, al llarg de la jornada, han acudit als serveis de tràmits del comú o a altres dependències de la parròquia. En total s’han donat fins a mig miler de bosses, realitzades amb plàstic reciclat, per a la compra de la fruita i la verdura. Es tracta de material pràctic i lleuger i, el més important, reutilitzable per evitar la utilització del plàstic d’un sol ús.

Des del comú es posa en relleu que l'ús de bosses reutilitzables permet reduir la generació de residus plàstics en el moment de la compra de productes frescos, com ara la fruita i verdura, i dona una segona oportunitat als residus de plàstic reciclat, ja que és el material base emprat per a la seva producció.

Aquesta acció de sensibilització s’ampliarà durant la setmana vinent i en els propers mesos en farà una distribució més generalitzada per arribar a més població de la parròquia. També s’han distribuït entre els escolars de la parròquia llavors per fer créixer una petita planta a casa.

Pel que fa a la recollida selectiva d’envasos lleugers, a Encamp, el 2019 es van recollir 322 tones. Aquesta xifra suposa un 15,7% més que el 2018.

Comentaris (2)

Trending