El comú canvia la fórmula de dirigir EMAP per adaptar-se a la integració amb Ensisa

La societat passarà a tenir un administrador únic i no pas un consell, ja que tot just haurà d’aplicar les decisions que es prendran des de la nova entitat gestora de Pal Arinsal i Soldeu i el Tarter

Un canó de neu a Pal-Arinsal.
Un canó de neu a Pal-Arinsal. ARXIU

El comú de la Massana ha aprovat la reestructuració dels òrgans de direcció d’EMAP, la societat gestora de les pistes de Pal i Arinsal, amb l’objectiu d’adaptar-los a la integració de l’entitat a SETAP365, la unió amb Ensisa. Així, es passarà de l’actual fórmula amb un consell d’administració a un administrador únic. Es considera que aquesta forma de funcionar és més adequada, ja que les grans decisions es prendran conjuntament a la nova entitat.

La sessió de comú celebrada aquest dijous ha donat el vistiplau als nous estatuts que, ara, s’hauran de sotmetre al consell d’administració d’Emap. La majoria que disposa la corporació farà que aquesta modificació s’aprovi sense cap problema i, ja de seguida, es canviarà la forma de direcció. La gestora de Pal-Arinsal passarà a tenir doncs un únic administrador. Això suposa el cessament dels actuals membres de l’òrgan: les cònsols Olga Molné i Eva Sansa així com Josep Maria Garrallà, Jordi Areny, David Moreno, Patrick Toussaint i Katheryn Blandon. Per altra banda, Sansa serà a partir d’ara la representant del comú en les assemblees de la societat.

“El debat es farà al consell d’administració de SETAP i les decisions que es prendran també allà ja es baixaran a Emap amb l’administrador únic”, ha explicat Molné. Justament, serà la mandatària qui porti la veu massanenca a l’òrgan de direcció de la nova societat, que unifica la gestió de les pistes de Pal i Arinal i les de Canillo, Soldeu i el Tarter.

El canvi d’estatuts també afecta altres punts com ara les dates d’inici i finalització de cada exercici. D’aquesta forma, coincidiran amb els d’Ensisa i SETAP. D’aquesta forma, es facilita la gestió de les tres entitats. La cònsol també ha explicat que no totes les accions d’Emap es traspassen, sinó que el comú es queda una. Aquest únic títol és el que ha de servir per permetre que la corporació continuï recomprant les accions preferents encara en mans dels bancs des de l’acord tancat ara fa uns anys.

De fet, al llarg del 2021, aquest procés s’ha mantingut al ritme previst. Amb les operacions tancades l’any passat, ja només queda pendent recuperar títols per valor de 7,307 milions d’euros.

Comentaris

Trending