El bus parroquial de la Massana serà gratuït i de lliure accés des d’aquest dijous 1 de setembre

El transport rep una mitjana d'uns 1.500 usuaris mensuals i la mesura s'inclou en un pla d'accions per fer una parròquia més sostenible

Un vehicle del servei de transport comunal.
Un vehicle del servei de transport comunal. COMÚ DE LA MASSANA

La gratuïtat del bus parroquial de la Massana entrarà en vigor a partir d'aquest dijous, tal com es va aprovar en la darrera sessió de consell. comú Aquest servei serà de lliure accés tant per als residents com per als turistes. Pel que fa l’accés, es demanarà als usuaris que disposin de l’abonament gratuït o d’altres abonaments (targeta jove, tarja magna...) que el presentin, per poder tenir dades a nivell estadístic. Pel que fa als turistes o als temporers, se’ls donarà un tiquet senzill al moment de pujar, amb la mateixa finalitat estadística.

Aquesta mesura té el doble objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible i d’ajudar a l’economia familiar. D’altra banda, pel que fa als turistes, es vol potenciar que es desplacin amb transport públic per accedir a les diferents activitats i visites que facin dins la parròquia. Coincidint amb aquesta mesura, s’ha fet un reajustament de les quatre línies per tal de reduir el temps de cada trajecte. “Es tracta d’un canvi important en els itineraris perquè el servei sigui més eficient i més àgil per als usuaris”, explica el conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà.

El bus comunal massanenc rep una mitjana d’uns 1.500 usuaris mensuals. Aquest mes d’agost (a data de dimarts dia 30 d'agost), per exemple, la xifra ha estat de 1.633. Aquesta mesura s’inclou dins el pla d’accions 'La Massana Sostenible', aprovat en sessió de consell de l’octubre del 2020. Gran part d’aquestes accions ja s’han portat a terme, com el càlcul de la petjada de carboni, l’inici del Pla d’Amabilització i Pacificació de la Massana -introduint a la via pública elements per disminuir les emissions-, la millora de l’aïllament de la coberta de l’edifici comunal o el parc solar del Pla de la Tossa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending