Andorra la Vella potencia les activitats de natura a l’estiu amb millores als camins i una guia

La corporació comunal també edita un llibret informatiu dels punts d'interès de Santa Coloma, així com manté les visites teatralitzades, per donar a conèixer el patrimoni cultural de la parròquia

El conseller de Cultura i Promoció turística, Miquel Canturri, i el d'aparcaments i patrimoni natural, Gerard Menardia, a l'entrada de la Vall d'Enclar.
El conseller de Cultura i Promoció turística, Miquel Canturri, i el d'aparcaments i patrimoni natural, Gerard Menardia, a l'entrada de la Vall d'Enclar.

Potenciar totes les activitats vinculades amb la natura i el patrimoni entre els turistes i els residents al país. Amb aquest objectiu el Comú d’Andorra la Vella ha editat una guia de 18 camins i una altra dels punts d’interès del poble de Santa Coloma, “un poble amb molta entitat i molta cultura”, tal com ha posat en relleu el conseller de Cultura i de Promoció turística, Miquel Canturri.

D’una banda, s’han realitzat millores a l’entrada de la Vall d’Enclar. En aquest sentit, el conseller de Patrimoni natural i d’Aparcaments, Gerard Menardia, ha explicat que “s’ha envellit l’accés” a la vall pel carrer dels Barrers “perquè antigament estava en molt mal estat”, així com s’ha posat informació relativa al recorregut i s’ha marcat el camí de les Marrades amb elements naturals i que permet arribar “fins al campanar de Sant Vicenç d’Enclar”.

A l’altra banda de la vall, en el camí de la Llisanda, que s’accedeix pel carrer major del poble de Santa Coloma, s’ha recuperat el traçat -afectat per una esllavissada- i s’han instal·lat cadenes i escales noves per facilitar-ne la visita. Un camí “més exigent”, però que dona una visió del que és la vall d’Enclar: “un espai natural on es pot gaudir d’unes basses i d’un salt d’aigua”. Precisament a la cascada també s’hi ha fet millores per posar a disposició de tots aquells que s’hi acostin “d’un punt per fer-se selfies”.

20220616 111509
Menardia i Canturri mirant la guia de camins que el comú ha editat.

De fet, els arranjaments en els dos camins permet realitzar una ruta circular que es pot començar des de qualsevol dels dos punts i acabar-lo en l’altre. Aquests són només dos dels 18 camins que es troben marcats en la guia que el comú ha editat per facilitar-ne la identificació per aquelles persones que estiguin interessades a fer-los i gaudir de la natura.

A aquesta oferta de natura, s’hi afegeixen d’altres activitats que l’any passat van tenir èxit, com el ioga a la Font del cuc i Font del Ferro, els itineraris per la vall d’Enclar, la visita als miradors de l’Obaga i la d’apicultor per un dia. No faltaran tampoc les visites teatralitzades que, com ha avançat Canturri, s’incorpora una de nova, Les veïnes del barri antic, per mostrar el Centre històric d’Andorra la Vella amb una retrospectiva dels anys 70, i que complementaran la de la Santa, el Rusc i el Comte i Anton Fiter i Rossell espera una visita. En paral·lel, segueixen les visites al Centre històric d’Andorra la Vella i Santa Coloma per mostrar la riquesa patrimonial de la parròquia.

Les diferents activitats, que es desenvoluparan entre el 6 de juliol i el 4 de setembre, s’han de contractar a l’Oficina de turisme i la majoria inclouen el desplaçament amb el bus turístic.

Etiquetes

Comentaris

Trending