Andorra la Vella confirma Melendi per a una festa major amb 350.000 euros de pressupost

Les entrades pel concert del músic asturià (dia 7, 21.00 h.) es posaran a la venda aquest dimecres i l’actuació tancarà, juntament amb els eufòrics Mariona, Triquell i Edu, un programa “potent” i “per a tots els públics”

Astrié i Canturri han presentat el programa.
Astrié i Canturri han presentat el programa.

Andorra la Vella celebrarà entre el 4 i el 7 d’agost la seva festa major. Els cònsols, David Astrié i Miquel Canturri, han presentat el programa tot defensant que és “potent” i que es confirma el fet d’haver apropat encara més la celebració a la ciutadania. Novament, s’aposta fort per la música. Tal com va avançar l’Altaveu hi haurà l’actuació estrella de Melendi, l’única de pagament -20 euros-. Les entrades es posen a la venda a partir d’aquest dimecres. El pregoner serà Casimir Arajol.

Serà, doncs, un cap de setmana farcit d’actes que conformen, ha defensat Astrié, un “programa potent” i “per a tots els públics”. D’ells, en l’àmbit cultural i de tradicions, Canturri ha volgut destacar la cercavila amb les entitats culturals, ja que es vol recuperar la colla gegantera de la parròquia. A banda, estan convidats els grups de dues ciutats agermanades: Valls i Sant Pol de Mar.

La festa major d’enguany a la capital tindrà un pressupost de 350.000 euros. Això suposa, ha indicat Astrié, un increment del 5% comparat a l’any passat. Una part important d’ells se l’emporta la programació musical. Es confirma tot el que havia avançat Altaveu: Delafé y las Flores Azules i Porto Bello (Divendres 4), Gerturdis i Buhos (Dissabte 5) i la Principal de la Bisbal (Diumenge 6).

El pregoner serà Casimir Arajol, a qui es vol retre homenatge; “potser teníem un deute amb ell”, ha assegurat el cònsol menor, Miquel Canturri

I per tancar la celebració un doble plat fort. Per un costat, l’asturià Melendi farà parada a Andorra la Vella amb la seva gira ‘Cerrando cicatrices’. S’aprofitarà l’envelat on aquests dies actua el Cirque du Soleil, a l’aparcament de Prada Casadet. Les entrades, a la venda a partir d’aquest dimecres, tindran un cost de 20 euros. “La idea és arribar als 2.500 espectadors. 3.000 ja seria un èxit”, ha apuntat Canturri que, però, s’ha mostrat conscient del que “representa vendre entrades a Andorra, on la societat no està especialment acostumada a pagar”. A la vegada, però, ha remarcat que “artistes d’aquesta talla no volen fer concerts que no sigui de pagament”. També ha posat en relleu que el mateix Melendi actua l’endemà a Tarragona i les localitats no baixen dels 60 euros. “És un atractiu per a la gent d’Andorra i per a la gent dels llocs propers”, ha afirmat.

El darrer prat musical, també el dilluns, seran la Mariona, el Triquell i l’Edu. És a dir, tres dels concursants de la primera edició del ‘talent show’ de TV3 ‘Eufòria’. En aquest cas, igual que la resta d’actuacions, tocaran a l’escenari de la plaça Guillemó. Un espai que Astrié ha volgut valorar de forma especial. “Abans els concerts es feien a l’aparcament del Trillà i quedaven una mica allunyats del centre del poble i de qualsevol zona de bars. Amb el canvi, hi ha més ambient i ha sigut un èxit. Només cal veure quanta gent s’apropa als concerts. Hem aconseguit que en vingui molta”, ha defensat.

Al llarg dels quatre dies de festa major el programa inclou tota mena d’activitats. Entre les novetats, un partit de futbol amb cotxes teledirigits, especialment destinats per a infants majors de 10 anys. I, lògicament, no podia faltar el tradicional Contrapàs que omplirà novament la plaça del Poble.

El pregoner escollit per a l’ocasió és Casimir Arajol, als seus noranta anys. “Potser hi teníem un deute. És una persona a qui es veu molt, per exemple quan es fa la fira del bestiar, però el comú li devia fer aquest homenatge. És una persona molt de la parròquia i s’ho mereix”, ha destacat el cònsol menor de la capital.

Comentaris (6)

Trending