Andorra la Vella autoritza la transformació de dos hotels en pisos de lloguer

El comú espera que l’arribada al mercat els dos propers anys d’un centenar llarg de nous habitatges solucioni la problemàtica que s’ha viscut els darrers temps

Una imatge de l'Hotel Àrtic presa des del carrer Prat de la Creu, un dels que es convertirà en pisos de lloguer.
Una imatge de l'Hotel Àrtic presa des del carrer Prat de la Creu, un dels que es convertirà en pisos de lloguer. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella ha autoritzat recentment el canvi d’ús de dos cèntrics hotels de la parròquia, que ja no estaven en marxa des de feia temps, i la seva transformació en pisos de lloguer. L’autorització corresponent, segons fonts comunals, comporta alhora la concessió del preceptiu permís d’obra. Encara que iniciar la remodelació dels immobles és una decisió estrictament de les respectives propietats, les fonts consultades esperen que no es demori massa temps.

Un dels hotels que modificarà la seva activitat per convertir-se en habitatges de lloguer és el Normandia, a l’avinguda Príncep Benlloch, que es va veure afectat per un incendi el 2010 arran del qual van morir dos dels estadants en aquell establiment, que acollia gent de diversa naturalesa, estat i capacitat econòmica. En certa manera actuava com una pensió. La necessitat de reformes ja va portar la propietat a no tornar-lo a obrir.

L’altre hotel que s’hauria de convertir en habitatges és l’Àrtic, a la zona del Pas del Pui i amb vistes, mentre no s’hi construeixi davant, al carrer Prat de la Creu. Aquest establiment també fa temps que està tancat i és molt més gran que l’anterior. Entre l’un i l’altre, segons fonts comunals, haurien de dotar la parròquia d’un centenar llarg de nous pisos que haurien d’injectar el mercat de lloguer. Almenys aquesta és l’autorització que s’ha donat. La previsió, segons les fonts comunals consultades, és que en un parell d’anys aquests nous habitatges puguin estar disponibles al mercat.

També caldrà veure com evoluciona la promoció pública que s’hauria de fer a la zona de la Borda Nova, en un terreny comunal cedit via conveni al Govern perquè, a priori a través del recentment creat Institut de l’Habitatge, s’hi construeixin pisos a preu regulat i, per tant, assequible. Malgrat que la intenció de les administracions és tirar endavant aquesta promoció, tot plegat està a l’expectativa i pendent de l’impacte social i econòmic de la pandèmia.

Comentaris (6)

Trending