Andorra la Vella i Valls celebren la intensificació del seu agermanament la darrera dècada

(AMB VÍDEO) Dolors Farré i la cònsol major de la capital, Conxita Marsol inauguren l'escultura que homenatja el món casteller en el 55è aniversari de l'agermanament de les dues poblacions i que s'emmarca en els actes festius que han continuat amb una actuació castellera

Conxita Marsol i Dolors Farré conversen després d'inaugurar l'escultura.
Conxita Marsol i Dolors Farré conversen després d'inaugurar l'escultura. Toni Solanelles

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han coincidit aquest dissabte, en un senzill acte de celebració del 55è aniversari de l'agermanament entre les dues ciutats que aquest vincle entre la capital del Principat i la de l'Alt Camp s'ha intensificat els darrers deu anys. Farré ha ressaltat que és una relació molt viva que s'ha enfortit la darrera dècada. Marsol ha coincidit amb Farré i ha afegit que "per nosaltres és important anar mantenint aquesta convivència".

Les dues mandatàries locals s’han referit a l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls en l’estrena d’una escultura que rendeix tribut als castells humans, una de les principals activitats per la qual es coneix la ciutat tarragonina. Justament, després de l’acte institucional s’ha celebrat una exhibició castellera per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Marsol ha explicatque són dos ciutats molt diferents poden mantenir aquestes bones relacions. Farré ha subratllat la importància de Valls com a ciutat castellera i ha recordat l'acolliment que sempre tenen a Andorra la Vella. "És un agermanament positiu per a les dues poblacions i en els darrers anys ha agafat més força". L'escudella i els calçots són dues de les principals activitats entre Valls i Andorra la Vella. La relació es va iniciar a mitjans dels anys seixanta arran de l'interès dels sectors gastronòmics i de l'hoteleria per promocionar-se i establir intercanvis.

https://youtu.be/pIbQ7Nk-sE8

La inauguració de l'escultura d'Antoni Llena, que està situada en una ubicació que no serà la definitiva, de moment al sector Vinyes de la Plaça del Poble, s'emmarca en els actes de la festa major de la capital. La peça, una escultura conceptual que representa la força i la fragilitat de les torres humanes, és una rèplica a petita escala (fa 3,5 metres) del monument dedicat als castellers que està ubicat a la plaça de Sant Miquel, a pocs metres de l'ajuntament de Barcelona.

Després de la inauguració les activitats han continuat, s'ha dit, amb una actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que han  aconseguit carregar i descarregar un 4 de 8 i un 4 de 7 amb pilar i un 5 de 7 com a construccions més destacades, més enllà d'un 3 de 8, un 2 de 7 i els pilars de sortida i finalització de l'exhibició. La colla vallenca tenia diverses baixes en el seu desplaçament a Andorra i no ha pogut intentar construccions castellers d'una gamma superior. La plaça Príncep Benlloch és plaça castellera després que l'agost de 2019, el principal grup adversari de la Vella dels Xiquets de Valls, és a dir, la Colla Jove, carregués i descarregués un 3 de 9 amb folre, el primer castell d'aquesta gamma de la història a Andorra.

WhatsApp Image 2022 08 06 at 7.53.27 PM (2)
L'anxaneta fa l'aleta després de coronar el 4 de 7 que es completaria amb un pilar.

La pluja ha alterat alguns dels actes d'aquest dissabte a la tarda, com la Festa del Joc i de l'Esport, que s'ha suspès. S'havia de fer al Parc Central. En canvi, activitats com la cercavila d'entitats, en què han participat des de representants dels geganters de la capital als grups folklòrics de Mèxic i el Perú que participen en els actes del quarantè aniversari de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella, s'han celebrat tot i l'amenaça del cel.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending