Nou mesos més de presó per l’estafador d’inquilins desesperats

El Tribunal de Corts condemna el jove actualment empresonat per diversos delictes i que es dedicava a oferir pisos ‘inventats’ o que no eren seus a preus atractius que cobrava per avançat

-
-
L’indult acordat pels Coprínceps li estalviarà uns quants mesos de presó. Si no fos per això, el jove que es dedicava a ensarronar persones en situació de recerca desesperada d’habitatge hauria d’estar nou mesos més dels que li toca a estar a la presó. El Tribunal de Corts ha notificat aquest dimarts la condemna per estafa qualificada en el sector immobiliari. El condemnat està ingressat a la Comella complint una pena derivada d’un judici ràpid per un cas que contenia múltiples delictes.

El de l’estafa ja s’hi incloïa en la resolució d’aquella ordenança penal que l’ha portat mig any al centre penitenciari. De fet, el jove, de 24 anys i nacionalitat portuguesa, ja estava empresonat quan es va celebrar, el novembre, la vista al Tribunal de Corts per un cas concret ocorregut l’abril del 2018. En dos cops, amb dues factures falsificades i no pas a nom seu, va sostreure 700 euros a una persona que, de bona fe, es pensava que podria llogar un habitatge que l’estafador oferia al carrer Prat de la Creu.

Per aquest cas concret ara ha estat condemnat a un any de presó dels quals nou mesos ferms. En la notificació de la sentència, però, s’ha deixat ben clar que en aquest supòsit és d’aplicació el benefici de l’indult acordat arran de la darrera visita del cap d’Estat francès al Principat. Per tant, de la condemna inicial cal descomptar els vuit mesos de la mesura de gràcia. El condemnat també haurà de compensar el perjudicat amb 750 euros.

I no serà aquesta, presumiblement, la darrera condemna que li caurà a l’estafador reiterat, ja que el mateix dia que se’l va jutjar, ja estant a la presó, per la causa que ara s’ha resolt amb una sentència condemnatòria, el fiscal ja va explicar que hi havia més denúncies en contra seva pel mateix ‘modus operandi’. Oferir lloguers d’impossible compliment. I no només pel preu que proposava, sinó perquè no tenia cap facultat sobre l’habitatge. Això sí, s’ho feia venir bé a través del WhatsApp per cobrar almenys, suposadament, part d’una mensualitat i després desaparèixer.

Comentaris

Trending