Naturlandia 'fitxa' un nou cap d'operacions enmig d'un caos d'horaris i serveis

Comentaris

Naturlandia \'fitxa\' un nou cap d\'operacions enmig d\'un caos d\'horaris i serveis
Naturlandia \'fitxa\' un nou cap d\'operacions enmig d\'un caos d\'horaris i serveis

Naturlandia incorpora un nou comandament enmig d’un caos important en la gestió de l’ecoparc que està generant un malestar important en una part notable de la plantilla. La societat Camprabassa presenta de forma interna aquest dijous el nou cap d’operacions, l’executiu espanyol Manuel Robles. La seva presència es farà compatible amb la del fins ara director, el controvertit Enric Ordóñez. La incorporació de Robles arriba en un moment en què el parc continua immers en un mar de dubtes. De forma gairebé silenciada, Naturlandia ha tancat en ple hivern la cota 1.600 i els dimarts i els dimecres tampoc s’obre la cota 2.000. Si es manté el pla d'actuació posat en marxa aquest dilluns, el parc abaixarà la persiana totalment els mesos de maig i novembre.

El nou fitxatge operatiu del parc temàtic lauredià és producte d’una selecció dirigida per la firma KPMG, que s’ha encarregat de fer un estudi aprofundit de la situació de Naturlandia, i en què també s’hi va integrar Ordóñez. El cap d’operacions farà el seguiment diari de l’activitat i tindrà molta més presència directa i física en les instal·lacions lauredianes, un element que Ordóñez no garantia. Alhora, el fins ara màxim responsable del parc se centrarà en allò en què més ha destacat des de la seva arribada: les tasques comercials i de promoció. En aquest camp gairebé ningú li discuteix l’evolució que ha experimentat el projecte gestionat per la societat de control comunal Camprabassa.

També producte del treball realitzat per la consultora s’hauria pres la decisió de modificar els horaris d’obertura al públic de l’ecoparc. La decisió, que ja s’aplica des de fa uns dies, pràcticament no s’ha publicitat, amb la qual cosa està generant inconvenients en alguns usuaris, que han arribat a desplaçar-se fins a la Rabassa, sense que en el trajecte s’informi en cap moment de la nova graella horària d’obertura, i quan han arribat al capdamunt s’han trobat, en alguns casos, amb sorpreses no pas agradables.

Així, les fonts consultades han explicat que tota la cota 1.600, amb els inflables i l’Airtrek de referents, s’ha tancat al públic. Alguns dels elements que configuren l’oferta d’oci en aquest nivell del parc s’han traslladat a la cota 2.000 “sense solta ni volta” segons les fonts. I a la zona més alta de Naturlandia també hi ha hagut reordenació horària que està comportant ajustos en els calendaris laborals de la plantilla.

Així, i sense avisar -fins i tot durant alguns mesos s’ha venut el forfet de temporada sense advertir en cap cas de la nova circumstància-, la direcció del parc ha decidit tancar al públic corrent els dimarts i els dimecres, els dos dies que els informes de control fets per l’auditora contractada pel binomi Camprabassa-comú haurien corroborat com el de més baixa o nul·la afluència (el mateix raonament que s'ha aplicat per decidir que els mesos de maig i novembre el parc no obri les portes). Sí que s’obren les instal·lacions per a l’esquí escolar (sense, però, que puguin gaudir de tots els serveis) i també es pot trobar algun usuari que fa cas omís al tancament i accedeix al domini per fer-ne ús tot i estar-ne formalment tancat. El tancament parcial de la cota 2.000 afecta l'atracció estrella de l'ecoparc, un Tobotronc que, alhora, veu com durant tota la temporada, quan funcioni, ho farà pràcticament a un terç de la seva capacitat habitual. Sols 's'activen' una trentena de trineus.

Els treballadors de llarga durada del parc esperen comprovar quin serà el paper del nou cap d’operacions. Un dels escenaris que s’avalua és la possibilitat que el nou executiu, espanyol, tinguin l’encàrrec de reordenar la plantilla. I sigui l’encarregat d’executar els acomiadaments que els estudis haurien determinat que cal fer. Tot i la millora de la facturació, el nivell de despeses que genera el parc no hauria permès durant el 2016 redreçar el rumb. Ni es preveu que al ritme actual ho pogués fer a curt termini.

Una altra de les circumstàncies que també està generant un cert malestar entre alguns treballadors, alguns ciutadans de la parròquia i que, alhora, està fora de la fiscalització i el control polític atès que la minoria d’Unió Laurediana no té accés a res d’allò que està fent Camprabassa són unes obres que fa mesos que s’estan executant a la cota 1.600 per adaptar un espai força extens a les necessitats del campió del món de trial Toni Bou. S’hauria estat adaptant, amb una alteració notable del paisatge natural, una part de la cota 1.600 per convertir-la en una zona de trial d’alt nivell. És a dir, per a practicants experts. 

Les fonts consultades han explicat que no es descarta que algun l’oposició comunal o algun col·lectiu ciutadà formalitzi una demanda d’informació per saber qui es fa càrrec dels esmentats treballs i si els mateixos gaudeixen dels permisos necessaris, començant, per exemple, pels que hauria d’emetre, segons les fonts, el ministeri de Medi Ambient.

Comentaris (1)

Trending