Nacho Castro es marca el repte de “canviar l’aspecte mental” de la plantilla de l’FC Andorra

El nou entrenador tricolor assegura que amb ell no es modificarà el model de joc impulsat per Gabri, a qui el club admet que va decidir destituir per “sacsejar l’equip i capgirar la mala dinàmica”

Castro, al mig, amb membres del consell d'administració i el director esportiu, Jaume Nogués.
Castro, al mig, amb membres del consell d'administració i el director esportiu, Jaume Nogués.

Nacho Castro ha agafat aquest dimecres les regnes de l’FC Andorra, un cop el club ha confirmat oficialment tant la destitució del fins ara entrenador, Gabri García, com la contractació del d’Avilés, que tot just diumenge havia dirigit l’últim partit a l’Horta a Tercera Divisió. Des del club tricolor s’ha justificat la decisió per la necessitat de “donar una volta i sacsejar l’equip” i intentar “canviar la mala dinàmica”. El nou tècnic ha assegurat que no tocarà moltes coses del model de joc i ha explicat que, al seu entendre, el principal repte serà recuperar moralment la plantilla i tornar-los a donar confiança.

Aquest dimecres l’Andorra ha fet oficial el que ja era un secret a veus: el relleu a la banqueta. A l’acte de presentació del nou tècnic, que ja ha dirigit el seu primer entrenament, hi ha assistit tant el president, Ferran Vilaseca, com el director esportiu, Jaume Nogués. Tots dos han afirmat que la decisió de cessar Gabri i el seu segon, Alberto Jorquera, ha estat “dolorosa”. Vilaseca ha recordat que “són dos entrenadors guanyadors” que “van agafar un equip a Primera Catalana i el deixen a Segona B”. Nogués ha assegurat que va ser una decisió “unànime” del consell d’administració no vinculada al fet que “l’objectiu fos la permanència o l’ascens” sinó a les “sensacions” i al fet que “no acabàvem de veure que les coses rutllessin”. En definitiva, es va prendre “perquè pensàvem que pot millorar el club”.

Tant president com director esportiu han apuntat que “calia canviar la dinàmica” i s’entén que el relleu permetrà “sacsejar l’equip”. Vilaseca ha remarcat que “pensàvem que necessitàvem un revulsiu” i que “el nostre ADN és ambiciós” i volem arribar el més amunt possible.

Castro ha estat escollit pel seu estil de joc, similar al que vol el club, i per la capacitat de motivar els jugadors

Un cop decidit que Gabri no continuaria, calia trobar el substitut. I Nacho Castro és l’escollit. El tècnic d’Avilés complia la seva tercera temporada a l’Horta, a Tercera Divisió, equip amb el qual va fer història la 2018-19 classificant-lo per a la promoció d’ascens a Segona B per primera vegada en la trajectòria de l’entitat. “El coneixem bé i sabem del seu bagatge”, ha explicat Nogués, tot afegint que “hem valorat que comparteix la nostra manera d’entendre el futbol i el nostre model”, ha destacat Nogués. A més, remarca, “sabem que sap motivar molt bé els jugadors”, fet que “ara és molt important; donar-los aquest clic perquè tornin a ser ells”.

I, justament, aquest és el principal repte que es marca Castro, que ha signat pel que resta de temporada i per la vinent. “El que hem de canviar sobretot és l’aspecte mental, que és en el que centrarem aquesta setmana”, ha indicat, tot posant en relleu que hi ha pocs dies abans del debut, diumenge a la tarda, al Rico Pérez davant l’Hércules. El tècnic ha assegurat que “poc puc canviar quant al model de joc que tenia aquest equip”, del qual, ha afirmat, “donava gust veure’l jugar”.

Amb relació al repte de capgirar l’aspecte mental de la plantilla, ha apuntat que la clau és “guanyar perquè el jugador s’ho torni a creure; el que necessita l’equip és una victòria”. Considera que si l’equip no és el del “joc alegre” de la primera volta és perquè “hi falta confiança”. Per això, “és aquí on ens hem de centrar”.

Signa per aquesta temporada i la vinent; debutarà diumenge al Rico Pérez contra l'Hércules

Per tant, i ja que “no estem per canviar moltes coses” en ser “un equip que ha jugat molt bé a futbol”, el que té clar el nou entrenador tricolor és que “la nostra proposta és voler portar sempre la iniciativa”. Sobre l’objectiu a final de temporada, no s’ha volgut marcar-ne cap, ni permanència ni promoció: “La fita és ser valent, gaudir i intentar guanyar tots els partits que resten”.

Castro tindrà de segon l’exjugador de l’Horta o el Palamós, entre altres equips, Narcís Barrera. Es trenca el duet que havia format amb Raúl Matito, justament el seu substitut a la banqueta del Feliu i Codina. No ha amagat que, per a ell, acceptar l’oferta de l’Andorra suposa tot un canvi radical en la seva vida. Així ha volgut agrair les facilitats que li han donat tant el club barceloní com la que era fins ara la seva empresa, però també ha refermat que arriba “molt il·lusionat” pel que serà el seu debut a Segona B i també convençut del ‘sí’ donat. “Crec en aquest projecte, si no ho hagués agafat, sempre m’hagués quedat l’espina. Crec en les meves capacitats i vinc a treballar amb la major il·lusió del món. Per mi és una oportunitat”, ha manifestat.

Comentaris (1)

Trending