Tres ofertes per operar la línia d’autobús entre Andorra i la Seu d’Urgell

Andbus, Cooperativa Interurbana i Hife s’han presentat al concurs per obtenir l’autorització fins al juny del 2025, mentre que Autocars Nadal ho ha descartat per qüestions econòmiques

Hife és una de les companyies que s'ha presentat al concurs
Hife és una de les companyies que s'ha presentat al concurs

A les 14.30 hores finalitzava el termini perquè les empreses interessades a operar la línia de bus entre Andorra i la Seu d’Urgell presentessin les seves ofertes. Finalment, han estat tres les companyies de transport de viatgers que s’han presentat. Autocars Nadal ho ha intentat fins al darrer moment, però, ho ha descartat per l’elevada inversió que hauria de fer per només un termini de dos anys.

Andbus, Cooperativa Interurbana i Hife han presentat l’oferta al departament de transports per optar a l’autorització per operar la línia entre Andorra i la Seu d’Urgell. Precisament, aquest dilluns és el darrer dia que Hife pot oferir el servei després del permís provisional que el Govern li va atorgar per la fallida de Montamentell. A partir de demà, només l’oferirà Camino Bus, qui té autorització fins al juny del 2025, fins que l’executiu decideixi el guanyador del concurs.

Autocars Nadal ha descartat a darrer moment presentar la seva oferta per qüestions econòmiques. Fonts de la companyia han explicat a l’Altaveu que si volien donar un bon servei havien de fer una inversió de gairebé mig milió d’euros per adquirir dos vehicles que complissin els requisits establerts per Govern. Manifesten que no els sortiria rendible una inversió d’aquest calat per només dos anys, tenint en compte que l’autorització només és fins al juny del 2025.

Estació de busos de la Seu d'Urgell.

Relacionat

Malestar en les companyies de bus perquè consideren un “concurs encobert” el de la línia de la Seu

Algunes empreses s’havien queixat del “concurs encobert” que havia fet Transports fixant el preu del bitllet senzill màxim a 4,5 euros i de 8 si era d’anada i tornada, així com les freqüències o el tipus de vehicle. Des de l’executiu es vol que cada mitja hora passi un autobús i d’aquesta manera es doblaran els trajectes. Un cop rebudes les ofertes s’obre un període d’anàlisi i s’espera que en pocs dies s’adjudiqui la llicència.

Comentaris (1)

Trending