La Generalitat nega picabaralles amb Madrid per la mobilitat mentre continua conversant amb Andorra

La consellera de Salut assegura que les relacions amb el Principat "són familiars i íntimes" però de moment la no assimilació es manté fins al 9 d'abril

Comentaris

Alba Vergés durant la compareixença d'aquest dijous.
Alba Vergés durant la compareixença d'aquest dijous. Altaveu

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés ha negat aquest dijous que hi hagi picabaralles amb el govern espanyol per la mobilitat territorial i ha assegurat que continuen, a bon ritme, les converses amb Andorra i que ja es comunicaran els avenços. Ha recordat que hi ha un grup de treball específic i que ella mateixa manté contacte amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. De moment, però, no hi ha d'haver canvis fins al 9 d'abril.

"Les mesures es van anunciar per quinze dies. Però si tinguéssim un canvi brusc, tot és esmenable. L'anàlisi va dia a dia. Mantenir les mesures, depèn de tots. Hem d'aconseguir que l'estancament no es transformi en inici d'onada". Vergés ha dit també que les relacions amb Andorra "són familiars i intenses".

La consellera de Salut ha comparegut després de la reunió del Procicat per informar de la situació de la Covid-19. Ha demanat "més prudència que mai perquè els indicadors s'han estancat i alguns, com l'RT, fins i tot han pujat", i ha subratllat que "la vacunació no s'ha aturat. Seguim vacunant a Catalunya. Aquesta setmana han estat sobretot segones dosis. Hem de seguir avançant cap a la immunització de la població". Ha indicat que "si hi hagués un rebrot les UCI estarien més plenes que a l'inici de la tercera onada".

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper s'ha referit al pròxim cap de setmana i ha anunciat que "farem un control dinàmic als parcs naturals per evitar les congestions als pàrquings i reduir la interacció social". Així mateix ha recordat que "no s'ha de trencar mai la bombolla. No hauríem d'interaccionar amb bombolles diferents. Les dades són preocupants"-

Comentaris (7)

Trending