La carretera d’Arcalís es tornarà a tancar durant l’estiu al trànsit rodat

La mesura es fa per facilitar-ne l’ús als ciclistes i als vianants i començarà el 3 de juny, tot i que fins a partir de Sant Joan només serà els caps de setmana

La carretera d'Arcalís.
La carretera d'Arcalís.

La carretera d’Arcalís tornarà a tancar-se durant l’estiu al trànsit motoritzat. La mesura s’iniciarà el dia 3 de juny, tot i que durant les primeres setmanes només afectarà dissabtes i diumenges. Es pren per facilitar l’ús de la via en el tram final fins a l’estació, a ciclistes i vianants. També s’autoritzarà vehicles ramaders i d’emergència.

Així ho ha anunciat el comú d’Ordino, que vol potenciar l’ús amb seguretat d’aquest tram de via. La restricció s’iniciarà al punt quilomètric 1,8 en sentit de la Coma del Forat. Es podrà arribar, doncs, fins al telecabina de Tristaina i, des d’aquí, pujar cap a l’estació.

La restricció s’iniciarà el 3 de juny. Fins a Sant Joan, només serà vàlida els caps de setmana, de dos quarts de nou del matí a dos quarts de sis de la tarda. És el mateix horari que es farà durant els mesos d’estiu, tots els dies, fins a l’11 de setembre. A partir de llavors, es tornarà a limitar únicament els dissabtes i diumenges, així com el 25 de setembre (festiu a Barcelona), i el 12 i el 13 d’octubre, coincidint amb el Dia de la Hispanitat a Espanya. La mesura finalitzarà l’1 de novembre.

En l’avís, s’explica que la mesura no afecta vianants ni ciclistes, així com vehicles de ramaders que tinguin dret a pastura a la Coma del Forat, aquells que siguin de l’administració o d’emergència o titulars de llicència de pesca. El comú, per la seva banda, podrà autoritzar-ne d’altres sota petició prèvia.

Comentaris (7)

Trending