La carretera d'Aixirivall es mantindrà tancada fins dilluns per prevenció

La decisió s'ha pres després de la previsió de fortes tempestes pel diumenge

El tram afectat per la baixada del talús a Aixirivall.
El tram afectat per la baixada del talús a Aixirivall. Comú de Sant Julià de Lòria

La carretera de la part alta d'Aixirivall estarà tancada fins dilluns com a mesura de precaució per les fortes tempestes que s'han previst diumenge. Aquest divendres s'ha fet una reunió al lloc on va baixar el talús i es va esquerdar la calçada i s'ha comprovat que l'esllavissada havia purgat i que les pluges de dijous no havien afectat.

En el cas que les tempestes de diumenge no provoquin cap problema, s'obriria un pas alternatiu però només per a vehicles lleugers i dels veïns. Aquests estan obligats ara a fer el tomb d'uns 20 quilòmetres per la Peguera i Juberri per poder anar a Sant Julià de Lòria i la resta del país.

La reobertura amb el pas alternatiu es decidirà dilluns al matí en una nova reunió sobre el terreny amb representants de comú, de Govern i geòlegs. La carretera, secundària, és de titularitat comunal però tal com es desprèn de la llei de competències, el seu manteniment depèn del Govern.

El talús va baixar dimarts, acompanyat de pedres, terra i vegetació, sense causar danys personals. Es vs fer un cordó de formigó a la carretera secundària paral·lel a les esquerdes per evitar que els corrents d’aigua de pluja no baixin al talús. També s'han col·locat barreres paral·leles a la carretera on s’ha produït l’esllavissada perquè no es desprenguin pedres a la urbanització que hi ha a sota

 

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.