La carretera d'Aixirivall es mantindrà tancada fins dilluns per prevenció

La decisió s'ha pres després de la previsió de fortes tempestes pel diumenge

Comentaris

El tram afectat per la baixada del talús a Aixirivall.
El tram afectat per la baixada del talús a Aixirivall. Comú de Sant Julià de Lòria

La carretera de la part alta d'Aixirivall estarà tancada fins dilluns com a mesura de precaució per les fortes tempestes que s'han previst diumenge. Aquest divendres s'ha fet una reunió al lloc on va baixar el talús i es va esquerdar la calçada i s'ha comprovat que l'esllavissada havia purgat i que les pluges de dijous no havien afectat.

En el cas que les tempestes de diumenge no provoquin cap problema, s'obriria un pas alternatiu però només per a vehicles lleugers i dels veïns. Aquests estan obligats ara a fer el tomb d'uns 20 quilòmetres per la Peguera i Juberri per poder anar a Sant Julià de Lòria i la resta del país.

La reobertura amb el pas alternatiu es decidirà dilluns al matí en una nova reunió sobre el terreny amb representants de comú, de Govern i geòlegs. La carretera, secundària, és de titularitat comunal però tal com es desprèn de la llei de competències, el seu manteniment depèn del Govern.

El talús va baixar dimarts, acompanyat de pedres, terra i vegetació, sense causar danys personals. Es vs fer un cordó de formigó a la carretera secundària paral·lel a les esquerdes per evitar que els corrents d’aigua de pluja no baixin al talús. També s'han col·locat barreres paral·leles a la carretera on s’ha produït l’esllavissada perquè no es desprenguin pedres a la urbanització que hi ha a sota

 

Comentaris

Trending