Tot a punt per a una setmana de l’isard de rècord

El nombre de captures permeses durant la tradicional cita cinegètica que s’inicia aquest diumenge és de 220, de les més altes de la història, i també amb una participació molt elevada, de gairebé 660 caçadors

Dos caçadors fan tasques prèvies durant aquest dissabte.
Dos caçadors fan tasques prèvies durant aquest dissabte.

Dissabte de moviment intens a la muntanya. Al llarg de la jornada, els caçadors han anat ultimant els detalls per a la gran cita de l’any: la setmana de l’isard, que s’inicia aquest diumenge. La tradicional trobada cinegètica arriba amb xifres de rècord, sobretot pel que fa al nombre d’animals que es podran capturar. També creix el nombre de participants, fins a 658. Des de la Federació de Caça i Pesca s’ha instat a tots ells a tenir el màxim respecte i cura així com a respectar la resta d’usuaris del medi natural.

L’entitat afronta la setmana amb optimisme, com ho ha evidenciat el seu president, Josep Maria Cabanes. “Fa un temps espectacular. Penso que seran uns dies extraordinaris, de convivència, d’andorranitat i de gaudir de la muntanya”, ha comentat. En total, ha recordat, són 658 els caçadors inscrits, una trentena més que l’any passat distribuïts en una seixantena de colles.

Més aficionats a la cinegètica per afrontar una setmana que ve amb novetat. Enguany, també es podran capturar cabirols i muflons al mateix temps. Això, entén Cabanes, “treu pressió a l’isard”. Tot i això, el moment d’aquesta espècia al país és molt dolç. De rècord, es pot dir. El recompte van fregar els 1.400 exemplars, fet que “vol dir que probablement hi hagi molts més”

Amb aquestes dades sobre la taula, Medi Ambient va autoritzar la caça de 220 exemplars, a banda dels 38 del vedat d’Enclar. Com s’ha dit, la xifra més elevada dels darrers anys. “Convé fer una selecció; fins ara s’ha treballat intensament. Cal felicitar banders, medi ambient i també als caçadors per aquest treball que ha fet que l’espècie estigui ben consolidada”, ha indicat el president de la Federació, que també ha fet una crida a “tenir clar que la muntanya és de tots i no només dels caçadors; cal respectar tothom”.

De fet, s’ha volgut mostrar convençut que la setmana, que s’allargarà fins al diumenge 17 de setembre -per tant, un total de vuit dies- es desenvoluparà amb plena normalitat. “Crec que cada any es demostra tenir un seny absolut”, ha afirmat. Així, remarca que “la gent no va a la muntanya a matar tot el que es mou, sinó a fer moltes altres coses; però si es veu un bon animal, se selecciona”.

Comentaris (19)

Trending