Les tempestes provoquen petits problemes de mobilitat per l’acumulació d’aigua

Alguns carrers han tingut dificultats per absorbir la precipitació que ha caigut amb intensitat en moments puntuals, sense que, però, hagi fet falta la intervenció dels cossos de seguretat

https://www.youtube.com/watch?v=KpVr4mKZcO8

Fer la guitza? Sí. Problemes greus? no. Les tempestes que estan afectant aquesta tarda el Principat, algunes de les quals acompanyades de calamarsa estan provocant algunes incidències, especialment per l’acumulació d’aigua en algun moment, però res de preocupant. Alguns carres, això sí, han semblat petits rierols en aquells instants de màxima intensitat de precipitació.

El servei de meteorologia tenia activat per aquest dilluns l’avís groc per risc de tempesta i les previsions s’han complert. A partir de primera hora de la tarda, les precipitacions han arribat i, en moments puntuals, estan sent d’una intensitat forta. Fins i tot, amb instants de calamarsa.

En alguns casos, l’acumulació de pluja ha provocat serioses dificultats per anar pel carrer. Un bon exemple s’ha viscut a Encamp, on aquelles vies amb pendent s’han convertit en petites rieres, com a passat al Balcó del Solà o al passeig de l’Alguer. Les clavegueres absorbien amb prou feines l’aigua. Afortunadament, la precipitació ha disminuït de forma sensible poc abans d’un moment delicat com és la sortida de les escoles.

20220530 164329
En algun moment, les clavegueres han patit per absorbir l'aigua.

La mobilitat també s’ha vist afectada. És el cas d’una zona ja habitual com la de la Rotonda, com s’ha pogut veure en imatges compartides a les xarxes socials.

Han estat, però, problemes lleus. Sense cap afectació greu. Des del cos de bombers, de fet, s’ha informat que no han hagut de fer cap sortida per culpa d’aquestes tamborinades que, s’ha avisat des del servei de meteorologia, poden allargar-se fins al vespre.

Un altre punt on hi ha hagut problemes ha estat la rotonda est del túnel de les Dues Valires. Justament, l’aigua ha taponat un dels embornals i ha generat una inundació que el COEX ha hagut d’intervenir per eliminar. Ho ha fet amb una màquina llevaneus, permetent de nou l’accés per la rampa d’accés venint d’Encamp.

WhatsApp Image 2022 05 30 at 17.02.28
La pluja també ha caigut amb força a Escaldes.

Comentaris

Trending