La planta de triatge d’envasos lleugers tractarà 3.000 tones cada any

El Govern autoritza la seva posada en marxa a Aixovall, així com la d'una instal·lació de paper, cartró, cables i aliments caducats a Santa Coloma

La planta d'envasos lleugers està instal·lada a Aixovall.
La planta d'envasos lleugers està instal·lada a Aixovall. Altaveu

El Govern ha autoritzat la posada en funcionament de l’activitat de Reciclatges Feper amb raó social Feper, SLU, que desenvolupa operacions de tractament de residus. Concretament es durà a terme el triatge, la classificació i l’emmagatzematge d’envasos lleugers provinents de la recollida selectiva, amb una capacitat nominal de tractament prevista de 3.000 tones/any. Aquesta planta, té per objectiu millorar el triatge manual actual optimitzant la separació i tractament dels residus fomentant l’economia circular.​

La recollida selectiva dels envasos lleugers (llaunes, brics i envasos de plàstic) es va iniciar l’any 2003. Es recullen mitjançant els contenidors grocs instal·lats al carrer i als establiments dels productors singulars (bars, hotels i restaurants).   Quant als envasos, s’ha constatat un increment en els primers sis mesos de l’any.

Així, si bé entre el gener i el juny de l’any passat es van recuperar 1.082 tones, aquest any se n’han recollit 1.104. I aquesta xifra s’ha donat malgrat la caiguda del 25% registrada al mes d’abril a causa del confinament provocat per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, des de Medi Ambient constaten que sembla que la tendència és “recuperar les taxes anteriors i, fins i tot, augmentar la recollida”. La planta està situada a la zona industrial Borda del Germà d'Aixovall i està gestionada per Reciclatges Feper.

El Govern també ha autoritzat la posada en marxa de la instal·lació Eco Grup Internacional pel triatge del paper i cartró, pel tractament dels cables i d'aliments caducats. La planta està ubicada a Santa Coloma. 

D'altra banda, se sotmet a informació pública l’avaluació d’impacte ambiental de la nova planta de tractament i emmagatzematge de vehicles fora d’ús de Santa Coloma.

Etiquetes

Comentaris

Trending