Medi Ambient enllestirà aquest any la majoria d'accions de la declaració d'emergència climàtica

Queda pendent la de l'aigua que no es durà a terme fins al 2023 segons ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó durant la seva compareixença a la comissió legislativa del Consell General

Comentaris

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó durant la seva presentació.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó durant la seva presentació. DEMÒCRATES

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó  ha comparegut davant la comissió legislativa del Consell General per fer un balanç de la declaració d’emergència climàtica i de les accions que s’estan duent a terme. Ha explicat que totes estan en marxa o ja s'han fet tret de l'aigua que no es durà a terme fins a l'any 2023.

Entre les accions en marxa hi ha el fons verd, la rehabilitació habitatges, la priorització del transport públic, les energies renovables, l'economia circular, el foment de l'agricultura i el consum local, l'ampliació dels camins rals, la reserva de la biosfera, i la inclusió de joves en els fòrums internacionals. Ha recordat que l'objectiu és assolir la neutralitat carboni.

La intenció del ministeri és que el text sobre l'economia circular, del qual ja es té un avantprojecte, pugui entrar a tràmit parlamentari en aquest període de sessions. El text pretén prevenir la generació de residus prohibint, per exemple, els plàstics d'un sol ús o promovent el consum d'aigua de l'aixeta en detriment de l'embotellada. En relació a la mobilitat, ha explicat que s'està treballant una estratègia i que també està en marxa un estudi sobre la viabilitat d'altres mitjans de transport sostenibles. 

El president de la comissió i conseller de Terceravia, Oliver Alís ha preguntat a la ministra per la repercussió social i econòmica "que tindrà la implementació de la taxa de carboni", la qual ha considerat que és precipitada tenint en compte la situació actual en el marc de la pandèmia de la Covid-19. Segons Alís, molts dels turistes que venen a Andorra ho fan per poder omplir el dipòsit del cotxe, un punt que ha negat Calvó i la consellera demòcrata, Mònica Bonell aportant xifres del departament d'Estadística de Govern.

Davant la preocupació d'Alis per l'afectació que pugui tenir la taxa en les famílies més vulnerables, Calvó ha recordat que el Govern ja ha previst que l'afectació quan s'implanti la taxa al 100% serà d'uns 36 euros per any, un import que plantegem suplir amb la reducció del preu del transport escolar i la rebaixa dels abonaments mensuals de les línies de transport.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending