FEDA ha retirat 71 torres de mitjana tensió en desús durant l'any passat

Els treballs permeten reciclar 146.000 quilos de ferro i reduir també l’impacte visual i mediambiental

Una de les torres que s'han suprimit.
Una de les torres que s'han suprimit. FEDA

FEDA ha retirat 71 torres de mitjana tensió durant l'any passat. Es trobaven en desús entre Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp. Gràcies les accions de renovació i manteniment de la xarxa del país, que es fan anualment, s’ha aconseguit aquesta millora directa en l’entorn.

En el marc del compromís de protecció de l’entorn natural d’Andorra, i amb l’objectiu de reduir l’impacte visual i mediambiental, s’ha fet la retirada d’aquestes torres, que ha permès reciclar 146.338 quilos de ferro. En un comunicat, la companyia explica que aquestes torres s’han pogut retirar gràcies a la feina feta anteriorment per FEDA d’instal·lar tecnologies i cablejats renovats i de prioritzar el soterrament de les línies aèries de transport d’electricitat. Amb l’entrada en funcionament d’aquestes noves tecnologies, s’ha pogut enretirar les torres que havien quedat en desús.

Així doncs, aquestes actuacions permeten garantir una millor qualitat i seguretat del subministrament elèctric que ofereix als seus clients, ja que aquestes estan menys exposades a les condicions climatològiques adverses.

Dins el seu pla d’inversió, FEDA inclou la retirada de les torres metàl·liques i destina una part del pressupost anual a aquestes tasques, que en algunes ocasions requereixen l’ajuda d’un helicòpter i en altres casos es fan amb una grua. Cal destacar que actualment la xarxa de distribució de més de 700 km de llarg, es troba majoritàriament soterrada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.