Comencen els treballs de desbrossament per a l’ampliació de la gossera

L’entitat GosSOS, que gestiona l’equipament, celebra l’adjudicació de les obres ja que asseguren que les obres suposaran una “millora important del benestar dels animals” que hi viuen

Maquinaria treballant en el desbrossament.
Maquinaria treballant en el desbrossament. GosSOS

Els treballs de desbrossament de les parcel·les contigües a l’actual gossera, que han de servir per poder dur a terme l’ampliació de la instal·lació, han començat aquest dimarts. Des de GosSOS s’ha celebrat la possibilitat de guanyar espai i millorar el benestar dels animals.

Diversos membres de la junta de l’entitat animalista han mantingut una trobada amb el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, en el marc d’una visita que ha fet amb el seu equip a les instal·lacions de la gossera oficial.

Segons s’ha informat en un comunicat, durant la trobada s’ha valorat sobre el terreny “la necessitat de reforma i ampliació” de l’equipament que el Govern va adjudicar la setmana passada. L’actuació suposarà l’ampliació de l’actual gossera amb una nova nau de 162 metres quadrats i 34 boxes que permetrà acollir fins a 60 gossos, entre els cubicles nous i els existents. A més, també es contempla la creació d’un nou espai d’esbarjo per als animals gràcies a l’enderroc del nucli central de cubicles actuals. Des de GosSOS es destaca que seran unes instal·lacions “modernes i molt més còmodes” per als gossos, els treballadors de la gossera i els voluntaris i visitants en general.

La nota de premsa recull que Casal ha explicat que les obres han estat adjudicades a Construccions Barca per un valor de 511.504 euros i des de GosSOS s’adverteix que estaran “amatents perquè els terminis fixats es compleixin i poder disposar del nou equipament com més aviat millor”.

La presidenta de l’associació, Audrey Montel, ha agraït que el Govern “hagi estat sensible a la demanda que fèiem per una millora integral de l’equipament i també que s’hagi tingut en compte l’opinió de GosSOS i dels seus treballadors en el procés de definició de necessitats i redacció del projecte de millora del refugi”. “Creiem que aquest projecte representa una millora important del benestar dels animals que viuen a la gossera i també de les condicions de les persones que hi treballen tenint cura dels peluts”, ha afirmat Montel.

Durant la visita de l’equip ministerial també s’ha fet referència a “diverses qüestions importants” com l’augment de cessions de gossos per problemes amb l’habitatge o per l’envelliment dels seus propietaris; la necessitat d’ampliar la consciència ciutadana al voltant de la tinença responsable, l’abandonament i l’adopció, especialment entre els infants i el joves; la promoció del voluntariat com una bona eina de suport a la gossera o bé la millora de les connexions de transport públic amb l’equipament, entre d’altres qüestions.

Comentaris

Trending