Martí nega retallades però admet que ha estat el cap de Govern més criticat des del 1993

El polític manifesta que la protesta d’aquest dilluns va mostrar “un malestar que s’acumula de moltes legislatures” i “nosaltres som els que estem davant i tenim l’última responsabilitat de donar la cara”

Comentaris

El cap de Govern, Toni Martí,  a l'esmorzar de nadal del govern amb la premsa
El cap de Govern, Toni Martí, a l'esmorzar de nadal del govern amb la premsa
El cap de Govern, Toni Martí, ha definit, aquest dimarts en el tradicional esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació del país, la manifestació d’aquest dilluns al vespre com a “transversal” perquè en ella hi va haver la representació de partits polítics, sindicats i de la gent del carrer. Malgrat que s’ha mostrat respectuós amb aquesta protesta, ha volgut emfatitzar i defensar que el seu govern “no ha fet polítiques de retallades” i que “ha estat al costat de les classes més desfavorides durant els vuit anys de legislatura”.

Martí també ha recordat, en declaracions recollides per l’agència ANA, que en la seva etapa política al capdavant del Govern, han adoptat la pujada anual del Salari Mínim Interprofessional, i que aquest fet ha permès “que un nombre més gran de persones puguin accedir a prestacions socials”. En aquesta línia, també ha manifestat que són el Govern que ha dedicat unes partides “a prestacions socials més grans”. I pel que fa a les reformes de les lleis laborals Martí ha apuntat que és un paquet legislatiu aprovat per una àmplia majoria del Consell General i que s’ha tingut en compte “aportacions positives de l’esquerra andorrana”. Mentre pel que fa a funció pública, ha defensat que “no és una llei de retallades”.

El polític també ha manifestat que ha estat “el cap de Govern que més crítiques ha rebut des del 1993”, mentre ha desitjat que el seu successor “tingui una legislatura més plàcida” i “rebi menys crítiques” que ell. Toni Martí també ha explicat que el seu govern ha estat “centrista i reformista”, com per exemple, amb les modificacions fiscals que han fet que “Andorra sigui respectada arreu del món”, i que “han hagut d’afrontar reformes que ningú volia afrontar”. Ha fet incidència en el fet que ha posat “les bases perquè les noves generacions puguin construir un país més sostenible”.

Sigui com sigui la seva defensa, la realitat és que aquest dilluns al carrer es podia palpa com diversos manifestats demanàvem la seva dimissió o la del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, precisament perquè les classes treballadores senten que els problemes socials i econòmics els assetgen i reclamen poder viure “amb dignitat”. És evident que per una gran part de la població les polítiques dutes a terme per l’actual no han estat de la seva satisfacció. Més d’un miler de persones protestaven precisament per reivindicar, entre d’altres, unes pensions dignes, pel preu desorbitat de l’habitatge, per la bretxa salarial entre homes i dones, pel salari mínim o per l’avortament. En aquest sentit, Martí també ha etzibat que “escoltaran el neguit de les 1.000 persones” i que ve una legislatura de “menys reformes, d’assentar-les i d’estar molt més atents a les desigualtats que hi ha”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending