López acusa els liberals al Consell d’haver “oblidat la mala gestió de DA” i “pujar al carro de la governabilitat a qualsevol preu”

El candidat a cap de Govern socialdemòcrata estructura el seu discurs d’investidura al tomb de deu blocs que reprodueixen en gran mesura el programa electoral de la formació

-
-
El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha reiterat el seu convenciment que els vuit anys de governs demòcrates han contribuït a fracturar la ciutadania andorrana i ha acusat els liberals que, en contra d’impulsar el canvi que l’electorat a l’entendre de López hauria pretès, “de cop” hagi “oblidat del tot la mala gestió de DA” i hagi pujat “de forma forçada al carro d’una governabilitat a qualsevol preu”.

López protagonitza el segon i darrer discurs de la primera jornada del debat d’investidura. El líder socialdemòcrata ha estructura el seu parlament en deu blocs que recullen, en gran mesura, el programa electoral del PS. El cap de llista socialdemòcrata parla de democràcia, institucions i participació ciutadana; de negociacions amb la Unió Europea; del suport al teixit econòmic, diversificació i creixement econòmic; la política social i els serveis públics; els drets i les llibertats; l’administració pública; la fiscalitat i els comptes públics; la igualtat; la cultura i el patrimoni; i, finalment, la joventut i el futur.

Pere López, però, ha estat molt contundent a l’inici de la seva intervenció tot qualificant d’“absolutista” la manera de fer dels executius demòcrates, amb una actitud, ha dit textualment, “maquiavèl·lica” i promotora de “la doble moral”. El candidat socialdemòcrata ha criticat la fractura fomentada al seu entendre per les polítiques de DA. Fractura social en general, fractura, per exemple, entre treballadors del sector privat i el sector públic, fent que “ser un treballador públic sigui pràcticament un motiu de vergonya”. O divisió entre els que tenen dret a vot i als que no en tenen malgrat que han de patir els efectes de les decisions polítiques.

El cap de llista socialdemòcrata, que ha proposat diverses reformes legislatives, com l’electoral, ha insistit en la manca de diàleg que al seu entendre ha caracteritzat l’acció política demòcrata. Tot seguit, Pere López ha llançat un seguit de dards enverinats al que després ha qualificat com la “potencial coalició taronja-blava-lila”. “En les darreres setmanes hem vist moviments que semblen ara de cop haver oblidat del tot des de la mala gestió de DA, el menysteniment cap a les institucions del país, la més que dubtosa gestió dels diners públics i la defensa de l’interès general”.

López, que ha defensat el programa del PS i el compromís de ‘d’Acord’, ha estat especialment explícit i rotund contra Liberals: “Alguns semblem haver oblidat que es presentaven amb projectes de govern alternatius, de tenir ‘altres formes de fer i altres formes de ser’ o de la tan defensada necessitat d’un canvi polític al país”. Davant d’això, ha lamentat el candidat socialdemòcrata, “han començat, d’esquena als ciutadans, a pujar de forma forçada al carro d’una governabilitat a qualsevol preu i sense escoltar el que els ciutadans han demanat per a posar-se al servei i fer de crossa d’un govern absolutista i autoritari, opac, mal gestor, sense planificació ni avaluació, amb actituds i accions que s’allunyen de servir i afavorir l’interès comú com ha estat el Govern de DA”.

Comentaris

Trending