L’OCDE envia un dels seus alts càrrecs a Andorra perquè comprovi si el país fa els deures

El director del Centre de Política Tributària i Administració de l’organització pretén conèixer de primera les transformacions econòmiques i fiscals dutes a terme pel Principat

-
-
L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), una de les institucions que fixen els criteris per establir si un país és blanc, gris o negre -quant a les llistes que s’elaboren internacionalment- o si és paradís fiscal o no ho és, vol comprovar si Andorra està fent o no els deures. Per això, el director del Centre de Política Tributària i Administració de l'OCDE, Pascal Saint-Amans, visitarà oficialment el Principat aquest dimarts que ve.

Saint-Amans, que té sobre la seva taula força inputs de la realitat andorrana, pretén conèixer de primera les transformacions econòmiques i fiscals dutes a terme per Andorra. En l'agenda de Saint-Amans es preveu una trobada amb el cap de Govern, Toni Martí, i una reunió al Consell General amb els síndics, Vicenç Mateu i Mònica Bonell. També tindrà ocasió de saludar, i en principi no massa més, no fos cas que l’oposició parlés més del compte, als parlamentaris membres de la comissió legislativa de Finances. 

Durant la tarda es durà a terme una reunió de treball amb el ministre de Finances, Jordi Cinca; la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach; la secretaria d'Estat d'Afers financers Internacionals, Clàudia Cornella; i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa. Al vespre, l’alt comandament de l'OCDE impartirà una conferència, oberta al públic, sota el títol ‘La cooperació fiscal en l'entorn després de BEPS i de l'intercanvi automàtic’. És a dir, alertarà de què cal fer per portar-se bé si no es vol tenir problemes.

 

Comentaris

Trending