L'IPC del 2018 queda fixat en 0,7%

Tal com ja s'havia anunciat, el Govern apuja el salari mínim fins als 1.050 euros cosa que suposa un increment d'un 3,2%

-
-
En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres a la tarda, s'ha donat a conèixer l'aprovació del Decret que determina que l'Índex general de Preus al Consum (IPC) del 2018 queda fixat en 0,7%. A més, el ministre portaveu Jordi Cinca també ha manifestat que, en el marc de les mesures socials presentades la setmana passada, per aquest any 2019, el salari mínim interprofessional s'incrementa un 3,2% respecte al de l'any anterior i se situa als 1.050 euros.

Aquesta mesura té ja efectes des del dia 1 de gener del 2019, de manera que en les nòmines d'aquest mes ja es veurà reflectit l'increment salarial. En aquest sentit, el Consell de Ministres, a proposta del titular d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha aprovat el Decret de fixació del salari mínim horari interprofessional en 6,06 euros per hora.

Cinca ha manifestat que l'objectiu de l'increment salarial és el d'anar "equiparant progressivament el salari mínim al cost de la vida real". Aquest augment del salari mínim será de més de quatre vegades de l'IPC, ja que el decret del 2018 el situa al 0,7%. I ha manifestat que la deflació d'aquests índexs es deu a què principalment hi ha hagut "significativament una davallada de preus dels productes vinculats al petroli".

El ministre portaveu també ha explicat que l'augment del salari mínim interprofessional té efecte en més de 3.000 persones, que són les que cobren en base al salari mínim, 400 de les quals ho fan amb jornada completa i 2.600 en treballs parcials o per hores. A més, d'aquest increment salarial, l'IPC també té efecte sobre les prestacions socials, que és calculen d'acord amb Llindar Ecònomic de Cohesió Social, i en la qual hi haurà un impacte econòmic de 235.000 euros anyals d'augment d'aquestes prestacions que repercutiran en un total de 1.100 beneficiaris.

 

Etiquetes

Els ministres Jordi Cinca i Xavier Espot durant la presentació de les mesures.

Relacionat

Les ‘mesures socials urgents’ del Govern generen unanimitat: electoralistes i insuficients
El cap de Govern, Toni Martí; el ministre de Finances, Jordi Cinca; i el d'Afers Socials, Xavier Espot; han exposat les mesures als òrgans patronals i els sindicats.

Relacionat

17,27 euros de més per al salari mínim i tres mesures més: la solució als mals de la classe mitjana

Comentaris

Trending