L’històric diari cubà ‘Granma’ es fa ressò de la ‘missió sanitària’ a Andorra

El rotatiu és l’òrgan oficial del comitè central de l’hegemònic Partit Comunista de Cuba i ha elogiat els agraïments públics fets per la ministra d’Exteriors, Maria Ubach

-
-
L’històric diari cubà ‘Granma’, l’òrgan oficial del comitè central de l’hegemònic Partit Comunista de l’illa caribenya, està fent un seguiment de les brigades mèdiques que el país envia arreu del món per combatre el Covid-19. Andorra, per tant, té presència en un rotatiu que, fundat el 1965, va adoptar el nom del vaixell en què Fidel Castro i una vuitantena de soldats més van viatjar des de Mèxic fins a les costes cubanes per iniciar la revolució que va portar el socialisme a l’illa.

‘Granma’ ha elogiat especialment aquests dos darrers dies el fet que la ministra d’Afers Exteriors andorrana, Maria Ubach, agraís la cooperació cubana de manera pública, a través del seu compte de Twitter. El diari situa en el mapa Andorra i es fa ressò de la rebuda de la ‘missió sanitària’ cubana, que va arribar al Principat la matinada de dilluns. També recull en exclusiva, diu, unes declaracions de Luis Enrique Pérez Ulloa, cap de la Brigada Henry Reeve a Andorra.

Aquest logista sanitari que ja hauria estat en unes missions internacionals a Veneçuela el 2003 i el 2009, explica a ‘Granma’ que els 39 sanitaris enviats a Andorra estan altament compromesos a combatre el coronavirus “amb la disposició d’avançar i vèncer, com ens va ensenyar Fidel”. I hi afegeix que “respondrem a la necessitat del poble andorrà en aquests moments difícils. Per aquests dies, es fa més gran l’amor a la pàtria i a tota l’humanitat”, hauria afegit un Pérez Ulloa que es va mostrar emocionat per la rebuda que se’ls va dispensar a l’aeroport de Barajas.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending