L’FC Andorra tanca el 2019 sumant un punt a la Nucia (1-1) i en zona de promoció

Els tricolors encaixen un gol abans del primer minut de joc però reaccionen amb l’empat de Casadesús i completen un duel igualat que qualsevol dels dos equips podria haver-se emportat

Els jugadors tricolors celebren el gol de l'empat.

L’FC Andorra ha tornat a puntuar en un desplaçament, després de dos consecutius amb derrota, gràcies a l’empat aconseguit al camp de la Nucia (1-1). Els tricolors s’han refet d’un inici de partit desastrós, ja que han encaixat el gol alacantí abans del minut de joc. Casadesús ha igualat i, a partir d’aquí, s’ha vist un duel equilibrat, amb opcions per totes dues bandes i en el que qualsevol dels dos contendents es podria haver endut el gat a l’aiguat. El punt sumat deixa els de Gabri García en quarta posició, en zona de promoció d’ascens, fet que permet passar unes festes amb força satisfacció.

No ha pogut començar el partit de pitjor forma per l’Andorra. No s’havia jugat ni el primer minut quan ja s’havia encaixat un gol. Fofo i Hermosa han combinat per banda esquerra i el lateral, gairebé des de la línia de fons ha centrat al segon pal on Cabezas, fent honor al seu cognom, ha enviat la pilota al fons de la xarxa de la porteria defensada per Ratti.

Un inici així obliga a treure caràcter. I els tricolors ho han fet. Han apostat novament pel seu estil, sense renunciar a tenir pilota (i no era fàcil enmig d’un fort vendaval) i a poc a poc han començat a crear perill. Al 13’, Casadesús ha enviat el primer avís amb un xut des de la frontal que ha fet lluir-se al porter Fornés. Cinc minuts després, l’ex de l’Alcorcón no ha perdonat. Musa i Marchán han creat l’acció per banda dreta i aquest darrer ha fet la passada de la mort perquè des del punt de penal el davanter amb sang freda hagi col·locat a la perfecció la pilota lluny de l’abast del porter local.

Amb l’empat al marcador, el duel s’ha equilibrat molt, amb dos equips que no renunciaven a buscar l’àrea contrària. Això ha permès veure un partit animat, amb arribades constants i també bones opcions. Per part de l’Andorra, el més actiu fins al descans ha estat Casadesús, mentre que Fofo, amb un xut desviat (45’) també s’ha aproximat al segon gol per part dels alacantins.

Després del descans, l’Andorra ha sortit millor al camp. Amb més encert a l’hora de tocar la pilota i, també, pressionant bé la sortida de la mateixa per part dels locals, els ha permès portar més perill a les proximitats de l’àrea rival. Iker i Casadesús ho han provat però la més clara l’ha tingut al 71’ Moha, també després d’una recuperació i una ràpida transició. El porter Fornés ha reaccionat bé per evitar el gol amb una gran intervenció.

La resposta l’ha donat La Nucia amb una doble opció. Primer Juanjo, des de fora l’àrea, ha vist com el seu xut, tocat per un defensa, sortia desviat lleugerament i, en el córner posterior, Neftalí, de cap, no ha trobat porteria.

Al tram final tots dos equips han tingut opcions d’emportar-se els tres punts. Per part local, Sergi ha disposat d’una clara ocasió però el seu xut ha marxat massa creuat i, en l’acció següent, ha estat novament el porter Fornés qui ha salvat un mà a mà amb Moha. Ratti també ha hagut d’aparèixer en el 89’ per evitar que un llançament des del mig del camp de Fofo es colés dins la porteria.

La darrera gran ocasió del duel, i de l’any, ha estat de Bover. El seu xut des de la frontal, ras i ben col·locat, a punt ha estat de suposar la victòria. Ho ha evitat el porter Fornés, amb una gran estirada, enviant la pilota a córner.

Podrien haver estat tres, podria haver estat cap. Al final, un punt és el que porta de botí l’Andorra en el seu darrer duel de l’any. Acaba el 2019 amb 31 punts (a falta d’una jornada per concloure la primera volta) i en zona de promoció. Tot un èxit per a un equip que, al gener, estava a la zona mitja baixa de Primera Catalana. El 2020 s’encetarà amb la visita de l’Olot a Prada de Moles, una bona opció de fer bo l’empat al Camilo Cano.

Camp: Camilo Cano.
CF La Nucia (1): Fornés, Mas, Neftalí, Pedraza, Hermosa, Fran Moreno (Forte, 84’), Juanan, Cabezas (Alomerovic, 75’), Fofo, Juanjo (Sergi, 85’) i Agüero.
FC Andorra (1): Ratti, Loureiro, Gaffoor, Vilanova, Martos, Riverola (Bover, 74’), Marchán, Musa (Cucu, 88’), Moha, Iker i Casadesús (Palanca, 90’).
Àrbitre: Lax Franco (Múrcia). T.G.: Hermosa  / Marchán, Riverola i Vilanova.
Gols: 1-0, Cabezas (1’). 1-1, Casadesús (18’).