Progressistes-SDP lluita per continuar surant amb la renovació de l'executiva

Bartumeu que ho diu si es presentarà, qualifica de pantomima la coalició electoral de d'Acord

Jaume Bartumeu durant la roda de premsa.
Jaume Bartumeu durant la roda de premsa.
L'executiva de Progressistes-SDP ha plegat i s'ha obert el procés per a escollir-ne una de nova que sortirà del congrés del 15 de juny. El president en funcions, Jaume Bartumeu que no ha avançat si es presentarà, ha qualificat la coalició electoral entre liberals i socialdemòcrates de pantomima.  "No es pot fer una coalició per anar contra un govern sortint i acabar-se aliant amb el govern entrant". L'ara president en funcions de Progressistes-SDP, ha recordat que "en el seu moment ja vaig dir que no eren de fiar i que ignoràvem en què estàven d'acord".

La setmana vinent s'obrirà el termini de presentació de candidatures a l'executiva de Progressistes-SDP, després que l'actual ha plegat. Els resultats de les darreres eleccions generals han obert el procés de renovació. El ja president en funcions, Jaume Bartumeu ha anunciat que "tothom que sigui militant pot optar a participar en la renovació d'òrgans del partit". El congrés per escollir la nova executiva tindrà lloc el dissabte 15 de juny.

En referència a les darreres eleccions, Bartumeu ha dit que no havien arribat a cap conclusió tot i que ha estat un tema que s'ha debatut en el Consell Nacional. La formació no ha arribat a una conclusió clara sobre els motius que els van portar a no "assolir la representació al Consell General que volíem mantenir i ampliar" i, per tant, "el que hem de fer, considerant que teníem i tenim un bon programa i un bon projecte, és modificar els plantejaments de presentació i de comunicació de les nostres propostes polítiques".

Bartumeu, que no diu si es presentarà, qualifica de pantomima la coalició electoral de d'Acord

Bartumeu, que no ha decidit si es presentarà, ha qualificat de pantomima la coalició electoral entre liberals i socialdemòcrates. "No es pot fer una coalició per anar contra un govern sortint i acabar-se aliant amb el govern entrant". L'ara president en funcions de Progressistes-SDP, ha recordat que "en el seu moment ja vaig dir que no eren de fiar i que ignoràvem en què estàven d'acord" i ha tornat a criticar els liberals: "no han trigat més d'un mes després de les eleccions en demostrar que teníem raó", ja que "han tornat a casa seva, què és el paraigua de DA".

En un altre ordre de coses, Bartumeu ha anunciat que el mes de setembre hi haurà un congrés per preparar les eleccions comunals. El màxim dirigent de la formació no ha manifestat una preferència per cap membre del partit, argumentant que "tinc una preferència per Andorra, perquè estigui ben governada i, dins del meu partit, no tinc cap altra preferència d'ajudar a les companyes i els companys a fer-ho millor cada dia".

Malgrat l'escenificació de la roda de premsa amb Bartumeu envoltat per altres membres del partit i uns forts aplaudiments quan ha acabat la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, el Consell Nacional d'aquest dissabte ha tingut absències destacades del sector crític. Són els partidaris d'acabar amb Progressistes-SDP i d'obrir un camí nou després del fracàs electoral i de la dificultat de fer uns resultats destacats a les properes comunals. És el sector que no vol fer una travessa del desert, sobretot perquè ara com ara i tal com estan les coses és difícil que al final trobin un oasi.

 

 

Comentaris

Trending